De Maasvallei
Vlinders
Op
vrijdag01jul202222:00

De Nationale NachtvlinderNacht bij De Schutkooi

Nachtvlinders in de schijnwerpers

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht wordt in heel Nederland naar nachtvlinders gekeken. Als je het over nachtvlinders hebt, denken de meeste mensen aan motten die van je kleding eten. Maak je niet ongerust, dit geldt maar voor enkele van de ongeveer 2400 soorten die in ons land voorkomen. De hele nacht rond buitenverlichting vliegend dan? Ja, daar kun je ze zeker aantreffen. Naast lampen is 'smeer' ook een middel waar deze nachtbrakers op af komen.    

Met deze lokmethodes wordt een klein beetje zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er zijn. Behalve veel bruin en grijzig gekleurde nachtvlinders zijn er ook veel soorten met opvallende kleuren. Daarnaast is er een grote diversiteit aan tekening en vorm. Zelfs de antennes zien er verschillend uit. Tijdens deze avond worden alle gelokte nachtvlinders op naam gebracht. De gidsen vertellen waaraan je kunt zien met welke soort we van doen hebben.  

We zijn op vrijdag 1 juli vanaf 22.00 uur te gast op het erf van De Schutkooi, Veerweg 3 in Vortum-Mullem. Na ongeveer twee uur stoppen we. Als je een nachtvlinderboek hebt, neem dat dan mee. En vergeet de zaklamp niet. Tijdens de avond is er koffie/thee waarvoor een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt. Je kunt je aanmelden bij Angeline Aben, tel. 0485-383207, of ivndemaasvallei_educatie@outlook.com. Als het regent, wordt de avond afgelast. Dan vliegen er geen of nauwelijks nachtvlinders.   

Nieuwsgierig geworden? Kom naar Vortum en zoek mee naar agaatvlinder, lieveling en appeltak.   

 

Algemene informatie

vrijdag 1 juli 2022 - 22:00 tot zaterdag 2 juli 2022 - 00:00
Locatie: 
De Schutkooi
Veerweg 3
5827 AD Vortum-Mullem
Nederland
Google Maps image