Werkgroep Activiteiten en Gidsen (A&G)

Regelmatig nemen leden van IVN De Maasdorpen deel aan een natuur- of landschapsgidsencursus. De vereniging beschikt dan ook over de nodige gediplomeerde natuur- en landschapsgidsen. Deze gidsen leveren een blangrijke bijdrage aan de realisatie van de natuureducatieve doelstellingen van de vereniging. Samen vormen zij de werkgroep Activiteiten en Gidsen.

De werkgroep Activiteiten en Gidsen organiseert een groot aantal activiteiten met een natuureducatief karakter. De activiteiten passen binnen onderstaande categorieën.Gidsen

Publieksprogramma 
De werkgroep stelt jaarlijks het publieksprogramma samen, dat in de loop van het daaropvolgende jaar onder begeleiding van de werkgroep wordt uitgevoerd. Uitgangspunt is minimaal één keer per maand een activiteit te organiseren, toegankelijk voor belangstellenden en leden van de vereniging. Deelname aan deze activiteiten is in beginsel gratis. De activiteiten van het publieksprogramma  vind je bij Activiteiten.
Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van de activiteiten, meld je dan hier aan voor de activiteitennieuwsbrief van IVN De Maasdorpen. Hier kun je een folder met het jaarprogramma downloaden. (Voor 2021 is er ivm. corona geen folder gedrukt.)

Begeleide excursies voor groepen op aanvraag 
De gediplomeerde gidsen begeleiden excursies op aanvraag van belangstellende groepen. Het is mogelijk onder begeleiding van een natuurgids een van de natuurgebieden in het gebied van de Maasdorpen te bezoeken. Kijk hier voor meer informatie.

Elke maand een ander natuurgebied wandelen.
Elke maand kunt u in steeds weer een ander natuurgebied wandelen onder begeleiding van onze natuutgidsen. Zie de activiteitenkalender of het jaarprogramma voor meer info.

Ontwerp van wandel- of fietsroutes al dan niet op aanvraag 
Wil je een wandel- of fietsroute in of langs een van de vele mooie natuurgebieden in de regio Horst aan de Maas? De natuurgidsen van IVN De Maasdorpen kennen alle mooie plekjes in de buurt en doen je graag een passend aanbod voor een beschrijving van een route op maat. 

Heb je leuke ideeën voor een excursie, cursus of lezing, of wil je meer weten over bepaalde activiteiten, neem dan contact met de coördinator van de werkgroep Activiteiten en Gidsen.Gidsen

Coördinator: Ton Hagens

Filmstrip AenG