Scharrelkids / Jeugd-Natuurgroep

Jonge onderzoekers

Jonge natuurliefhebbers, gezocht!
 

Hallo jongens en meisjes,
Hou jij er ook zo van om buiten te spelen met andere kinderen?
Vallen vogels, kleine beestjes, mooie kleuren van bladeren, zonnestralen en het weer jou ook altijd op? Ben je nieuwsgierig? En ben je ook nog eens in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar? Dan kun je met ons mee de natuur in!

Wie zijn wij?

Wij zijn vrijwilligers van IVN De Maasdorpen. Velen van jullie kennen ons al vanuit de natuurlessen op school, zoals kriebelbeestjes bekijken, skeletten bestuderen, wandelingen en nog veel meer. IVN is een vrijwilligersorganisatie van jong en oud die graag, net als jij, bezig zijn in de natuur.

Wat gaan we doen?

We gaan met jullie op onderzoek in de natuur. We gaan diersporen volgen en zoeken waar de dieren wonen. We gaan kijken welke vogels er vliegen, wat er onder water leeft, hoe sommige plantjes heten en of je deze misschien wel kan eten. En we gaan op insectenjacht! Soms maken we iets voor thuis zodat je daar ook (nog meer) natuur kan beleven. We gaan planten snoeien en heerlijk met de takken sjouwen. Daar bouwen we er een schuilhut van of een mooie houtwal waar kleine zoogdieren, vogels en insecten zich in kunnen verstoppen. Misschien heb jij ook leuke ideeën om samen te genieten in de natuur!

Wanneer en waar?

We komen op een aantal woensdagmiddagen van 14.00 uur tot 16.30 uur bij elkaar. Startpunt is het Zoemhukske aan de Kasteellaan in Horst.

Aanmelden en kosten

Mag je van je ouders meedoen?  Laat het ons dan weten en meld je vóór 1 januari aan per e-mail bij René Colbers
Voor vragen kan je hier ook terecht. In de e-mail graag je naam, leeftijd en adres vermelden, een telefoonnummer en e-mailadres van je ouders.

Wij vragen een kleine bijdrage van € 1,50 per kind per bijeenkomst.

Begeleiders

De begeleiding is in handen van ervaren IVN jeugdbegeleiders. Ze zijn allemaal in het bezit van een VOG en we hebben heldere afspraken over omgangsvormen.
Voor extra begeleiding en vervoer hebben we af en toe enkele ouders of opa’s en oma’s nodig. We garanderen een heerlijke middag buiten, waarin we samen met de kinderen bezig zijn in de natuur. Wilt helpen en zelf genieten van de natuur? Dan kunt u zich opgeven bij René.

Heb je vragen? Of wil je meedoen? 

Mail of bel naar René: colbersrene@gmail.com 
+31(0)77 46 321 39 of
+31(0)6 133 28 758

Filmstrip Jeugd en natuur