Plantenwerkgroep

Waterlelie

Lijkt het je leuk om je samen met anderen te verdiepen in de Nederlandse flora en plantengemeenschappen, dan is de Plantenwerkgroep iets voor jou. De werkgroep komt regelmatig samen voor studie en inventarisatie van de flora in zijn natuurlijke omgeving. Hij organiseert cursussen, leuke doe-avonden, excursies of bezoekt interessante tuinen. Ook paddenstoelen krijgen in de herfst volop aandacht. excursie Rowekuilen

Alle activiteiten vind je in de Jaaragenda. De meeste activiteiten staan open voor IVN-leden of belangstellenden. IVN-leden die belangstelling hebben om lid te worden van de Plantenwerkgroep, kunnen voor meer informatie of aanmelding contact opnemen met de coördinator.

Cursus 'Wat bloeit daar?' 

Heb je nog weinig kennis van planten maar lijkt het je leuk er iets meer van te weten, kom dan naar de cursus 'Wat Bloeit daar?'. De cursus omvat 5 lessen buiten in de natuur, waarin je de belangrijke kenmerken van wilde planten leert en hoe je kunt achterhalen welke planten het zijn. De eerste les vindt plaats op 17 mei 2020. Neem contact op met de coördinator voor meer informatie of om je aan te melden.

Miep PhDopheideilipsen legde enkele indrukken vast van de plantenwandeling bij de  Hompesche molen 2017.  Zie hier.

 

 

Interessante sites voor de plantenliefhebber

Een waardevolle website voor de liefhebber van wilde planten is Flora van Nederland. Naast plantensoorten vind je ook plantengemeenschappen en een beeld van bloeiende planten in ieder jaargetijde. Een site boordevol allerlei wetenswaardigheden over planten is Plantaardigheden.nl. Een uitgebreid register met dieren, planten en paddestoelen in Nederland: SoortenBank.nl. De provincie Limburg heeft een site met de Limburgse planten en broedvogels per locatie. Krijg jij ook niet gauw genoeg van alles wat er groeit en bloeit? Dan is De Natuurgids misschien iets voor jou.

De links vind je bij  het menuonderdeel Links.

Terugblik op een gezellige excursie naar het Leudal op 24-4-2019 
Klik hier voor de foto's

Coördinatie: Joke Bussemakers

Filmstrip PWG