De Maasdorpen
Vogels
zaterdag28jan2017

Vogelcursus voor beginners

Al wandelend vogels leren (her)kennen

Een cursus volgen scherpt de geest. En als je dat buiten doet, vaart ook het lichaam er wel bij. De cursus is inmiddels gestart.

Van half februari tot half mei maken we onder  begeleiding  zes keer een wandeling door natuurgebied ’ t Ham (zie kaart).  We luisteren naar vogels, zoeken ze op en proberen ze in de kijker te krijgen. Tijdens de wandeling wordt zoveel mogelijk informatie gegeven over de vogels die we tegen komen. Eerst komen de vogels die in de winter hier blijven aan bod  en, naar mate het voorjaar vordert, ook de trekvogels die de winter in het warme  zuiden hebben doorgebracht  en terugkeren naar onze streken.

Halverwege de cursus is een theorie-avond gepland waarin de bouw van de vogels, hun eigenschappen en hun gedrag worden behandeld.

De vogelwandelingen worden gehouden in kleine groepjes daarom is het aantal deelnemers beperkt. De wandelzaterdagen zijn 18-2, 11-3, 25-3, 15-4, 29-4 en 13-5 telkens om 09.00 uur. De theorie-avond vindt plaats op maandag 3 april om 19.30 uur in het Zoemhukske, Kasteellaan 3 te Horst.

De kosten bedragen voor leden van IVN De Maasdorpen € 25, voor niet-leden € 35.
Cursisten dienen zich aan te melden bij Henny Grouls (tel. 077-3982971) die tevens nadere inlichtingen verstrekt.