De Maasdorpen
Natuur in de Buurt
vrijdag03apr2020

Natuur in de tuin, op straat of in een park.

Beste mensen,

Tot 1 september kunnen vanwege het coronavirus alle geplande activiteiten van onze afdeling niet doorgaan. Ondertussen is het volop lente en is de natuur ontwaakt, die is niet in quarantaine! Dit is overal te zien: in de tuin, op straat of in een park.
 Nu we jullie niet meer kunnen rondleiden en vertellen over al dat moois dat er te zien is, hebben we wat anders bedacht. Via de nieuwsbrief en de site gaan we elkaar laten zien wat we gezien hebben. Stuur een mooie foto van de natuur, een verhaal over een mooie natuurbelevenis of een tekening naar ons
secretariaat en of de webredactiecomcom@gmail.com . Wij maken daar een nieuwsbrief van die we rondsturen en of zetten het ook op de site.
Kinderen kunnen ook NatuurlijK ook meedoen.
Misschien heb je een mooie plant of een insect gezien en wil je daar meer van weten. Stuur ons daar dan een foto van en in de nieuwsbrief geven we meer daar informatie over.

Het bestuur: Cora, Koos, Jos, René, Marlo
Secretariaat:
ivndemaasdorpen@gmail.com

Er is meer mogelijk
Ook andere IVN afdelingen hadden de behoefte om iets te doen. IVN vrijwilligers en IVN beroepskrachten in Limburg en Brabant sloegen de handen digitaal in één en ontwikkelden een campagne #Groenomtedoen. Deze campagne werd door het landelijk IVN omgebouwd en verspreid via social media.
Met #groenomtedoen bieden ze inspiratie om corona-proof te genieten van de natuur. Veilig, vrolijk en makkelijk om thuis, in je tuin of op je balkon uit te voeren.

Regelmatig vind je op deze website een nieuwe groene tip! Deel jouw dagelijkse natuurmoment via Instagram en of Facebook met #groenomtedoen en tag @ivnnatuureducatie . Wil je alle tips lekker overzichtelijk in je mail ontvangen? Meld je dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.
Andere natuuractiviteiten waaraan u mee kunt doen:

  • Je eigen tuin zit vol leven, soms meer dan je denkt. Kijk maar eens goed. Geef je waarnemingen door via www.tuintelling.nl
    Je kunt aangeven of je naar planten of dieren wilt kijken, hoe lang per dag bijvoorbeeld 5, 10 of 15 minuten en hoe vaak per week. Je krijgthier ook hulp bij het op naam brengen van wat je ziet.
  • Op de website van Natuurwijs staan meer dan 100 natuuropdrachten voor kinderen.www.natuurwijs.nl

Je ziet, er valt nog volop te genieten en te beleven in de natuur.
Blijf gezond of wordt snel beter!

Het bestuur: Cora, Koos, Jos, René, Marlo
Secretariaat:  
ivndemaasdorpen@gmail.com
webredactiecomcom@gmail.com