De Maasdorpen
Overig
donderdag27apr2017

Miep Philipsen onderscheiden

Onderscheiding Miep Philipsen IVN De MaasdorpenMiep Philipsen koninklijk onderscheiden

Op woensdag 26 april klonken tegen 12.30 uur in uitspanning ‘Het Maasdal’ de plechtige woorden: ‘Het heeft Zijne Majesteit de koning behaagd…’
Een duidelijk verraste Miep Philipsen kreeg door burgemeester Van Rooij de haar toegekende onderscheiding opgespeld onder het applaus van de talrijke aanwezigen:
Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bij haar binnenkomst had een, naar eigen zeggen, niets vermoedende Miep al vol verbazing geconstateerd dat zij alle aanwezigen kende en als ze niet al had geraden wat er te gebeuren stond, dan wist zij dat heel goed te verbergen.
In zijn toespraak noemde en roemde de burgemeester de vele activiteiten die Miep al vele jaren met inzet van heel haar persoon ten bate van verenigingen en de maatschappij heeft ontplooid, en dat nog steeds doet. Zo was Miep van 1990 tot 2016 voorzitter van de Kantkring en is ze ruim 20 jaar actief lid van diverse werkgroepen van IVN De Maasdorpen. Ook is Miep werkzaam voor IVN district Limburg en doet ze vrijwilligerswerk voor onder andere de Zonnebloem.
Onze gehele vereniging feliciteert Miep van harte met haar meer dan verdiende koninklijke onderscheiding en hoopt zich nog lang te mogen verheugen in haar inzicht en medewerking.Koninklijke onderscheiding Miep Philipsen