De Maasdorpen
Insecten
dinsdag18jun2019

Mellifera Tree-Beekeeping festival

Van donderdagavond 27 juni tot zondagavond 30 is het Mellifera Tree-Beekeeping festival georganiseerd door een van onze leden, Mathijs Herremans.
Dit zal plaatsvinden op het terrein van Stichting Phien. Herenbosweg 25B, 5962NW Melderslo.
Tijdens dit festival zullen er log hives worden gemaakt, zoals dit in Polen nog steeds traditie is. Hiervoor komen mensen uit Polen om dit te begeleiden.
Het festival is voor iedereen toegankelijk, alleen zullen er maar 12 deelnemers toegelaten worden voor het maken van een log hive. Er zullen tevens lezingen gehouden worden over de traditie van de log hives en over de Zwarte bij. Deze lezingen zijn voor iedereen toegankelijk, tegen een kleine vergoeding.
Op vrijdag 28 juni is er van 13.00 uur tot 17.00 uur een workshop over solitaire bijen en hun planten. Hoe kun jij de solitaire bijen helpen dmv het aanplanten van inheemse planten. De workshop wordt geleid door Wankja Ferguson van Vlinderbij.nl.
Aanmelden via mhnatuur@gmail.com.
Deze workshop kost €50, inclusief materiaal om thuis na te lezen, koffie en thee.
Op zondag 29 juni is er een kennismakingsdag van 14.00 uur tot 17.00 uur over de Zwarte bij. De Zwarte bij (Apis mellifera mellifera) is de enige in Nederland inheemse honingbij. Deze soort honingbij wordt helaas met uitsterven bedreigd door import van andere soorten honingbijen. De enige plek waar de Zwarte bij in de Benelux nog voorkomt is op Texel en in Chimay. Het hele verhaal over deze bedreigde honingbij wordt op die dag verteld. Ook zijn er volken van de Zwarte bij te bezichtigen. zwarte bij Aanmelden via: evenementen@zwartebij.org onder de vermelding van "HORST". Deelname is gratis.
Tijdens het evenement is er een markt waar onder andere honing en honingbier te koop zal zijn.

Meer informatie over het festival op www.mathijsherremans.nl/tbf19.