De Maasdorpen
Kind & Natuur
woensdag15feb2017

Cursus IVN Jeugdbegeleider en IVN Schoolgids

IVN De Maasdorpen en IVN Geijsteren Venray organiseren samen een gecombineerde cursus IVN-Jeugdbegeleider en IVN-Schoolgids.
Deze cursus is inmiddels gestart.

Doel
Een jeugdbegeleider begeleidt kinderen en jongeren buiten schooltijd bij activiteiten in de natuur. Een schoolgids begeleidt basisschoolleerlingen tijdens schooltijd, in de klas of buiten bij natuuractiviteiten. De cursus is bedoeld voor mensen met affiniteit met natuur en werken met kinderen.

Cursus
De cursus bestaat uit tien lessen: vijf dinsdagavonden (19:00 tot 22:00 uur) en vijf zaterdagochtenden (9:00 tot 12:00 uur). De lessen zijn afwisselend in Geysteren (Alde Schol, Dorpsstraat 15, 5862 AD) en Horst (’t Zoemhukske, Kasteellaan 3, 5961 BW). 

Tijdens elke les komen zowel theorie als praktijk aan bod. Daarnaast vormt de stage een belangrijk onderdeel van de cursus. Deze bestaat uit observatieopdrachten en het voorbereiden en uitvoeren van natuuractiviteiten. De theorie en de stageopdrachten zijn voor de schoolgidsen en jeugdbegeleiders hetzelfde. Bij de eindopdracht kunnen de cursisten wel kiezen voor het diploma Schoolgids of het diploma Jeugdbegeleider.

De deelnamekosten zijn € 50,-. Hiervoor krijgt de cursist een IVN-cursusboek, hand-outs van de docenten, toegang tot tien cursusbijeenkomsten en persoonlijke begeleiding. Als een geslaagde actief wordt bij een IVN-Jeugdgroep of IVN-Scholenwerkgroep, krijgt deze het cursusgeld terug. Voor koffie, thee en fris op de cursusbijeenkomsten zal een kleine bijdrage worden gevraagd.

Cursusdata
Om meer mensen de gelegenheid te geven zich op te geven, is de startdatum van de cursus verschoven naar 17 januari 2017. De nieuwe cursusdata zijn:

Dinsdagavond: 17 januari, 31 januari, 14 februari, 7 maart en 21 maart

Zaterdagochtend: 8 april, 22 april, 13 mei, 3 juni en 17 juni (1 juli reserve)

Informatie: Cora Oostendorp (cora@bourgonjon.nl)