De Maasdorpen
Natuur in de Buurt
donderdag14dec2017

Beverwacht gezocht

Foto: Willy de Koning

Natuurliefhebber? Waterschap Limburg zoekt beverwachters!

In het Lottums Schuitwater zijn al langere tijd bevers actief. Zij bouwen in korte tijd dammen die zorgen voor een hoger waterpeil in het gebied. Omwonenden en bedrijven ervaren hiervan overlast. We willen de bever graag de ruimte bieden in deze natuurparel. Daarom zijn we op zoek naar natuurliefhebbers die de bevers een warm hart toedragen en zich tegelijkertijd willen inzetten om overlast door bevers te voorkomen.

Wat ga je doen?
Als beverwachter bewaak je de waterstand in het gebied met behulp van een app. Bij een te hoog waterpeil ga je kijken en tref je maatregelen zoals het verlagen of verwijderen van een beverdam. Als je dienst hebt, loop je ook minimaal eenmaal een ronde door het gebied. Je rapporteert over je bevindingen en activiteiten aan een regiobeheerder van Waterschap Limburg.

Goed en veilig werken
De beverwachters werken in teams van 2 en hebben eens in de vier á vijf weken een week dienst. Waterschap Limburg biedt je een vrijwilligerscontract, goede verzekering, een onkostenvergoeding en een uitrusting aan zodat je je werk goed en veilig kunt uitvoeren. Natuurlijk leer je eerst alles over de bever en zijn gedrag.

Aanmelden als vrijwillige beverwacht
Ben je graag in de natuur, 18 jaar of ouder en ben je goed bekend in het gebied van het Lottums Schuitwater? Neem dan contact op met Johan Bode van Waterschap Limburg, j.bode@waterschaplimburg.nl

Waterschap Beverwcht