Wandeling nachtzwaluw Schadijkerbossen.

Van alle Europese vogels is de nachtzwaluw een van de opmerkelijkste en merkwaardigste. Hij lijkt wat op een uil, totdat hij opvliegt en zijn lange vleugels en staart toont. Zijn vlucht is prachtig, licht, vrolijk en grillig, vliegt laag over de boomtoppen of nog lager over de heide. Wilt u dit laatste zien, een vliegende Nachtzwaluw, dan bent u welkom. IVN de Maasdorpen organiseert in samenwerking met Vogelwerkgroep ’t Hökske een avondwandeling.

Van hieruit gaan wij onder begeleiding van gidsen van vogelwerkgroep ’t Hökske het open veld in. Tijdens de rustige wandeling hopen wij dat de nachtzwaluw zich bij schemering laat horen en bij goed opletten ook zien. Iets wat natuurlijk niet te garanderen is, het blijven dieren die zelf bepalen wat zij willen.

Een oude naam voor de nachtzwaluw is geitenmelker, omdat men dacht dat de vogel ‘s nachts bij schapen en geiten melk dronk. De nachtzwaluw had deze reputatie te danken aan de wijd open te sperren snavel en het verscholen leven dat de vogel leidt. Maar wees niet bang, hij leeft van insecten die hij met zijn open bek vangt. Dus wij als mens en de geiten die over de Schadijker heide lopen, hoeven niet verontrust te zijn.

Omdat de groep niet te groot mag zijn is aanmelden verplicht. Dit kan door aanmelding via de website van IVN de Maasdorpen. De groep mag maximaal 20 mensen zijn, dus wees er op tijd bij.

Op woensdag 21 juni verzamelen wij ons om 21.45 uur bij de parkeerplaats aan de Gusseweg in de Schadijkerbossen in Meterik.

(TOM TOM / Navigatie instellen op Bergsteeg 3 Meterik, dan afslaan zandpad naar parkeerplaats)

 

Waar
Parkeerplaats Gusseweg
Bergsteeg 4
5964 NJ Meterik
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ton Hagens – A&G

Contactpersoon - Werkgroep Activiteiten en Gidsen IVN De Maasdorpen

Ontdek meer over

Deel deze pagina