Klimaatwandeling en workshop in de klimaattuin NMC Weert

Datum:       zaterdag,  29 april 2023
Tijd:           10.00 – 15.00 uur
Locatie:       Natuur- en Milieucentrum (NMC) De IJzeren Man,
Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert
Carpoolen:  Mogelijkheid voor carpoolen om 09.15 uur op
Parkeerplaats Kasteellaan-Venrayseweg in Horst
Begeleider workshop: Ad Havermans
Aanmelding verplicht: vóór 22 april 2023 via de website van IVN De Maasdorpen

De klimaatwandeling en de workshop in de klimaattuin, met activiteiten/ opdrachten die de deelnemers in kleine groepjes zelfstandig kunnen uitvoeren,  vinden plaats op het buitenterrein van het Natuur en Milieu Centrum (NMC)  te Weert, waar Ad Havermans ons begeleidt. Tijdens de wandeling en activiteiten in de klimaattuin maak je kennis met een groot aantal aspecten van  klimaatverandering en worden die veranderingen (in)zichtbaar gemaakt. Het betreft een variatie aan onderwerpen m.b.t. lucht, (grond)water, bodem, biodiversiteit, zeespiegelstijging, klimaatadaptatie en microklimaat, etc. Op deze manier wordt de klimaatverandering dus al wandelend en doende tastbaar gemaakt.
Na aanmelding via de website van het IVN De Maasdorpen vóór 22 april 2023, ontvang je digitaal de informatie van de klimaattuin-opdrachten en de klimaatwandeling waarin uitvoerige beschrijvingen die met tekeningen en foto’s worden toegelicht.
De activiteiten zijn dus buiten. Koffie en thee (€ 1,00 per consumptie) zijn aanwezig maar zelf wel een lunchpakketje meebrengen.

Informatie: Bea Geurts 077-3987323

Naar aanmelding (via activiteit)