De Maasdorpen wandelen 2015 in


De gidsen waren er ’s morgens niet helemaal gerust in, er was veel regen en nattigheid voorspeld. Maar toch kwamen 44 personen opdagen om het nieuwe jaar van IVN De Maasdorpen in te wandelen met de traditionele ‘wandeling met erwtensoep’. 

Na het schudden van de nodige handen wenst Jac Neessen de aanwezigen namens de vereniging een goed jaar toe. De drie landschapsgidsen ontfermen zich elk over een groepje en vertrekken voor de wandeling. 

De route gaat langs twee cultuurhistorische landschapsmonumenten: de Fossa Eugenia en Fort Hazepoot, nauw met elkaar verbonden in de geschiedenis van de Tachtigjarige Oorlog. De monumenten zijn niet zo bekend en voor veel deelnemers een openbaring. Het is wel even klimmen en dalen maar het is de inspanning waard. Weer terug op de begane grond gaat de wandeling verder langs het Straelense Broek, een stuk nieuwe natuur met flinke plassen open water gevoed door de kwel uit het hoogterras.

Vandaar komen we terug bij de auto’s en gelukkig is het niet ver naar het Resort Arcen waar de deelnemers kunnen opwarmen, drogen en de maag vullen met een heerlijk kom erwtensoep.

En wat voel je je dan lekker. . .

Miep Philipsen heeft een leuke reportage gemaakt van de wandeling. Kijk HIER.