Avondvierdaagse Natuurgebieden 2016: singin' in the rain

"I'm singin' in the rain, just singin' in the rain
What a glorious feeling I'm happy again
I'm laughing at clouds so dark above
The sun's in my heart and I'm ready for love"

Deze hit uit 1977 lijkt wel speciaal geschreven voor de Avondvierdaagse Natuurgebieden 2016 van IVN De Maasdorpen. Zoals het liedje bezingt, wordt de echte natuurliefhebber zelfs in de regen gelukkig van al het moois dat hij ziet. En er viel ook dit jaar weer veel te zien en te beleven!

Maandag waren de deelnemers te gast in ’t Ham. Het was een heerlijke wandelavond langs de Groote Molenbeek waar de mooie deftige mannetjes van de Weidebeekjuffer niet rusten om de vrouwtjes het hof te maken en rivalen op een afstand te houden.
Miep Philipsen en Sjaak van Wijlick waren erbij en maakten een fotoreportage.
 

Dinsdag was een uitgesproken natte dag. Toch stonden rond de 30 deelnemers klaar om het ommetje van Joke Steeghs en Piet Segeren met de intrigerende naam Vuur uit water te lopen. De huiszwaluwen scheerden over de hoofden om de muggen weg te vangen. Het fascinerende en prachtige Peelgebied langs het Deurnsche kanaal deed menig hart sneller kloppen.
Miep Philipsen legde haar indrukken vast in deze fotoreportage.
 

Op de opnieuw kletsnatte woensdag namen Paul van Enckevort en Wim Philipsen de deelnemers mee langs hun ommetje Blakterbeek. Vanuit de dorp Sevenum loop je zomaar een landschap in, dat de eeuwen heeft getrotseerd, schijnbaar volledig vergeten bij alle ontginningsdrag en ruilverkavelingen.
 

Volgens traditie sloot de vierdaagse donderdag af in het Schuitwater, de toplocatie die geen krans behoeft. Voor veel deelnemers een feest der herkenning. Bovendien was het deze avond weer heerlijk wandelweer. De laagstaande zon kleurde het landschap in een warme gloed. En de koffie en vlaai in Theetuin de Roode Vennen na de wandeling smaakten als vanouds.
Zowel Miep Philipsen als Sjaak van Wijlick liepen mee en legden hun indrukken fotografisch vast.