IVN de Maasdorpen
Landschap
Op
zondag20mrt202210:00

Vroege lente in de Elsbeemden

Wandeling met gids

Beleef het begin van de lente met ons mee op 20 maart!

In de vorige Kwekker hebben we deze wandeling met gids door de Elsbeemden, tussen Sevenum en Maasbree, al aangekondigd met een korte beschrijving van het gebied. 

Deze zondag 20 maart is ook precies het begin van de astronomische lente van 2022. Op die datum zijn dag en nacht even lang, de zogenaamde dag- en nachtevening. De zon staat dan loodrecht boven de evenaar. 

We hopen dat de vogels dan ook beseffen dat de lente echt begonnen is, en zich volop zullen laten zien en horen. En wie weet wat er allemaal al in bloei staat. Door de afwisseling van natte en wat drogere stukken is de flora erg gevarieerd. Dit voor velen redelijk onbekende gebied is daarom zeker een bezoek waard. 

In de lente worden de dagen steeds langer en het zonlicht wordt sterker. Dat heeft niet alleen invloed op de flora en fauna maar ook op ons mensen. Zeker als je regelmatig buiten vertoeft. De hoeveelheid serotonine en dopamine in het lichaam neemt toe. Deze gelukshormonen zorgen ervoor dat je wat sneller uit de winterdip komt. Serotonine zorgt ook voor een sterker immuunsysteem, en dat kunnen we zeker in deze tijd goed gebruiken. 

Dus nog een extra reden om deze zondag je stevige wandelschoenen aan te trekken. 

De wandeling met gids zal ongeveer 2 uur duren.

Meld je aan voor deze wandelexcursie via dit formulier.

Algemene informatie

zondag 20 maart 2022 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Snelkensstraat, tegenover huisnummer 24
Snelkensstraat 24
Sevenum
Nederland
Contactpersoon: 
Frans Janssen 06 486 36 612
Google Maps image