De Maasdorpen
Overig
Op
donderdag02nov201719:30

Vollemaanswandeling

Vollemaanswandeling met gidsen van het IVN


Een heel andere belevenisVollemaan

Donderdag 2 november om 19:30 uur
Theetuin de Roode Vennen,
Horsterweg 20, Broekhuizen
Informatie: Ton Hagens, 077 3983297

Een volle maan is een bijzonder natuurverschijnsel. Want die ene nacht staat de aarde precies tussen de zon en de maan. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien en dit noemt men  volle maan. Een volle maan heeft invloed op de natuur onder andere op de getijden: deze zijn dan het sterkst.
Wat gaan we dan doen in het donker?
Sinds mensenheugenis doen volksverhalen de ronde over bij maanlicht huilende weerwolven: mensen die bij volle maan veranderen in een wolf. Misschien herbergt het Schuitwater wel een weerwolf? Of kunnen er kruiden geplukt worden want die zouden bij volle maan hun maximale werkzaamheid hebben?
Niets van dat alles: we gaan tijdens onze wandeltocht gewoon luisteren en kijken en ervaren dat het Schuitwater tijdens onze wandeltocht bij volle maan heel anders is dan overdag. De wandeling voert door het bos en over open plekken van het Schuitwater. Misschien horen wij wel de bosuil roepen of een ree blaffen. En wie weet dolen er toch nog wel witte wieven rond zoals in oude volksverhalen verteld wordt. Misschien wel leuk voor ...

Algemene informatie

donderdag 2 november 2017 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Theetuin De Roode Vennen
Horsterweg 20
5872 CD Broekhuizen
Nederland
Google Maps image