De Maasdorpen
Natuur in de Buurt
Op
zondag07apr201909:00

Vogelwandeling met de Vogelwerkgroep

in de Ravenvennen - Vreewater

De Ravenvennen is een natuurgebied dat voor de mensen uit Horst aan de Maas aan de overkant van de Maas ligt namelijk in Velden. Het is het eigendam van Stichting het Limburgs Landschap en is onderdeel van de paraboolduinen. Het bestaat voornamelijk uit naaldbomen met een aantal

interessante vennen. Ook op vogelgebied is er veelVreewater te zien en te horen, de vogels laten zich niet onbetuigd. Reden voor de VogelWerkGroep om daar met geïnteresseerden eens te gaan kijken en luisteren. Gewapend met telescoop en verrekijker zullen we hier een wandeling maken. Wat we zullen spotten, is vanzelfsprekend niet te voorspellen, maar behalve verschillende soorten ganzen, andere watervogels is bijna de hele spechtenfamilie waar te nemen. Appelvink, Boomklever, Boomkruiper, Boompieper en de Boomleeuwerik zullen waarschijnlijk ook van de partij zijn. En misschien laten de Grauwe klauwier, de Geelgors en de Goudhaan zich ook ontdekken.

De Wespendief en de Havik mogen zich ook laten zien.

 

Vorig jaar telden we vierendertig soorten tijdens de wandeling maar met een beetje geluk moeten de veertig soorten gehaald kunnen worden. Hoewel we vanzelfsprekend niets kunnen beloven, gaat het sowieso een interessante wandeling worden. En hopelijk kan iemand weer zeggen: “Ik heb in elk geval weer anders leren kijken en ik zal in de toekomst meer naar boven kijken!”
Heeft u een eigen verrekijker, telescoop en/of vogelboek? Neem mee, dat maakt het nog interessanter.

Stevig schoeisel is aan te bevelen.

Algemene informatie

zondag 7 april 2019 - 09:00 tot 11:00
Locatie: 
P-plaats Jagersrust (achterzijde)
Straelseweg 35
5941 NJ Velden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image