De Maasdorpen
Natuur in de Buurt
Op
zondag15okt201721:45

Vierseizoenenwandeling: Herfst

Wandelen in Castenrayse Vennen

Dit is de  vierde en afsluitende wandeling in de reeks van de verschillende seizoenswandelingen  in ’de Pes’. Net als bij de zomerwandeling starten we aan de Castenrayse kant. Elk seizoen biedt de natuur zijn eigen  ‘aardigheden’. En bij de herfst denken we dan meteen aan paddenstoelen.  Maar zullen we er dit jaar veel zien in de Castenrayse Vennen? De afgelopen maanden viel er weinig neerslag. De vennen staan bijna droog en het grondwaterpeil is laag voor dit, normaal gesproken, natte gebied. En de meeste paddenstoelen gedijen toch het beste in een wat vochtiger omgeving. Afwachten dus wat het weer de komende weken gaat doen en hoe dat uitpakt voor de ontwikkeling van de paddenstoelen. 

En hoe vergaat het de planten en dieren die in het Castenrayse Broek gewend zijn te (over)leven in dit natte gebied?

Hierbij ook een meer algemene vraag: op welke manier wordt verdroging van dit mooie natuurgebied voor de toekomst voorkomen? Ook op andere vragen hopen we tijdens deze wandeling antwoord te krijgen, zoals hoe bereidt de natuur zich voor op de komende winter en welke signalen zetten plant en dier ertoe aan om voorbereidingen te treffen voor die komende, koude periode? 
Hoe het weer de komende weken gaat worden is nog ongewis. Houd bij veel regen toch rekening met een natte ondergrond, die minder gemakkelijk begaanbaar is. Hoge wandelschoenen of laarzen komen dan goed van pas. Bij voorgaande wandelingen viel het reuze mee wat de muggen en dazen betreft,  maar neem uit voorzorg een goed beschermend middel  daartegen mee.

Iedereen is van harte welkom voor deze laatste seizoenswandeling van dit jaar!

Algemene informatie

zondag 15 oktober 2017 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
de Pès
Rietweg
Castenray
Nederland
Contactpersoon: 
Bea Geurts, 077 3987323
Google Maps image