De Maasdorpen
Op
zondag07mei201710:00

Vierseizoenenwandeling

Lentewandeling

Vierseizoenenwandeling LENTE

De 2de wandeling in de reeks seizoenenwandelingen is de Lentewandeling in de Castenrayse  Vennen.
Thema voor deze voorjaarswandeling is de vogels en (voorjaars)planten in ‘de Pès’, zoals dit 70 ha grote natuurgebied in de regio ook wel genoemd wordt.
Tijdens de eerder dit jaar gemaakte winterwandeling besteedden we vooral aandacht aan het landschap. De verschillende landschapstypen hebben ieder hun eigen, meer of minder specifieke flora en fauna.
Deze keer richten we ons vooral op de voorjaarsplanten en de vogels. Welke planten we zien en dieren we kunnen waarnemen is natuurlijk sterk afhankelijk van het jaargetijde en het weer.
Dit mooie voorjaar loopt de natuur enkele weken voor en we verwachten de bloeiende Waterviolier en Slangenwortel, specifiek voor dit moerasgebied, te zullen aantreffen. De vogels in het Elzenbroekbos kunnen we waarschijnlijk niet meer zo gemakkelijk spotten, omdat de bomen en struiken al ver zijn uitgelopen, maar horen wellicht des te meer! Een verrekijker kan toch van pas komen.
Mocht het voor zeven mei meer gaan regenen dan kan het in gedeeltes van dit gebied erg drassig worden en wordt het minder gemakkelijk begaanbaar, zeker wat betreft de knuppelpaadjes. Hoge wandelschoenen of laarzen en soms de arm van een gids bieden uitkomst.
Laat u er echter niet van weerhouden om mee te gaan. U bent van harte welkom bij deze 5-6 km-lange voorjaarswandeling die start bij boerderij de Gortmeule

kaartje

Algemene informatie

zondag 7 mei 2017 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Gortmeule
Gortmolenweg 18
5961 NX Horst aan de Maas
Nederland
Extra Informatie: 

Hoge wandelschoenen of laarzen.

Contactpersoon: 
Bea Geurts, 077 3987323
Google Maps image