De Maasdorpen
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag08jan202210:00

Nieuwjaarswandeling

Rondje Duvelskuul

 Rondje Duvelskuul

Voor onze traditionele Nieuwjaarswandeling gaan we deze keer naar het noordelijke deel van Nationaal Park De Maasduinen. Dit gedeelte van het nationaal park wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Vanaf het paviljoen van Golfbaan Bleijenbeek maken we een wandeling door een gevarieerd landschap. We zien de ruïne van Kasteel Bleijenbeek met een eeuwenlange en roerige geschiedenis. Het was oorspronkelijk een versterkte boerderij uit de 14e eeuw die uitgroeide tot een kasteel. Het kasteel werd in 1945 door een bombardement vernietigd.Ven Duvel

Net als elders zijn ook in dit gebied in het verleden veel dennen aangeplant. Om meer diversiteit te krijgen wordt het naaldhout geleidelijk vervangen door loofbomen, die hier oorspronkelijk ook groeiden. De bossen doen het goed en bieden beschutting aan veel verschillende vogels en andere bosbewoners. Sinds enkele jaren voelt ook raaf zich hier weer thuis. Behalve bos zien we ook heidevelden en vennen, zoals de Duvelskuul.

Na afloop kunt u genieten van een heerlijke kop erwtensoep. (uiteraard voor eigen rekening)

Locatie: Paviljoen Golfbaan Bleijenbeek,Bleijenbeek 14 (navigeren naar Horsterbeekweg), 5851 EE Afferden (L)

De wandeling start om 10.00 uur en duurt ca. 2 uur.

Carpoolen op eigen gelegenheid. Kijk te zijner tijd op de website voor actuele informatie, zoals eventuele aanmelding ivm de dan geldende coronaregels.

 

Algemene informatie

zaterdag 8 januari 2022 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
Paviljoen Golfbaan Bleijenbeek
Bleijenbeek 14 (navigeren naar Horsterbeekweg)
5851 EE Afferden (L)
Nederland
Contactpersoon: 
Frans Janssen, 0648636612