De Maasdorpen
Beleid & Organisatie
Op
vrijdag29mrt201919:00

LEDENAVOND 29 maart 2019

LEDENAVOND 29 maar 2019

IVN De Maasdorpen nodigt u van harte uit voor onze inspirerende ledenavond op vrijdagavond 29 maart 2019. U bent welkom vanaf 19.00 uur.
Het hart van onze vereniging wordt gevormd door enthousiaste werkgroepen die ieder bezig zijn met een specifiek stuk van de natuur. Samen zorgen zij ervoor dat mensen de natuur beter leren beleven, observeren en begrijpen. Op deze avond zullen de werkgroepen zich voorstellen. Een klein voorproefje.

Bij de vogelwerkgroep ontdekt u waaraan je vogelsoorten kan herkennen, hoe leuk het is om vogels in natuurgebieden te inventariseren en waarvoor die waardevolle gegevens gebruikt worden.
Bij de plantenwerkgroep leert u hoe je onbekende planten op naam kunt brengen, wat je kunt doen met kruiden, hoe prachtig planten gebouwd zijn en hoe boeiend het is om in natuurgebieden op ‘jacht’ te gaan naar onbekende soorten.
Bij de scholenwerkgroep kunt een interessante les ervaren zoals deze op scholen wordt gegeven. Ontdek de wondere wereld van het kleine als u door een microscoop kijkt.
De gidsenwerkgroep geeft u een indruk van de door hun ontwikkelde excursies in prachtige natuurgebieden. Onder de enthousiaste begeleiding van natuurgidsen en landschapsgidsen beleeft u de natuur op een nieuwe manier. De werkgroep van het Vrijwillig natuur en landschapsbeheer laat zien hoe ontspannend het is om in de natuur onderhoud uit te voeren en wat het mooie resultaat is van die inspanningen waardoor planten en dieren weer toenemen in diversiteit.
De Scharrelkids groep hoeft zich nauwelijks voor te stellen, u heeft vast de enthousiaste verhalen van de kinderen al gehoord.

En achter de schermen wordt hard gewerkt door de communicatie commissie. Deze avond krijgt u zicht op dit verborgen maar onmisbare werk.

De avond is voor alle leden van onze afdeling, jong en oud, in het bijzonder voor onze nieuwe leden, maar ook belangstellende niet-leden zijn van harte welkom.
Een hapje en een drankje zullen op deze avond zeker niet ontbreken. verband met de catering, willen we graag vóór 27 maart horen of u komt en met hoeveel mensen.
U kunt zich opgeven met een e-mail naar cora@bourgonjon.nl
We hopen u die avond welkom te mogen heten, ook als u vergeten heeft zich aan te melden.
Cora Oostendorp

Algemene informatie

vrijdag 29 maart 2019 - 19:00 tot 22:00
Locatie: 
't Zoemhukske
Kasteelstraat 3
5961 BW Horst aan de Maas
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image