De Maasdorpen
Overig
Op
dinsdag16mei201709:00

Kroegjestocht Zuid-Limburg

Rondje rondom Epen

Kroegjestocht Zuid-Limburg onder leiding van Wim Philipsen

Dit jaar starten we bij de Gerardushoeve  in Epen (Julianastraat 23 6285 AH). Er ligt een grote parkeerplaats bij, de auto parkeren is daarom geen probleem. We beginnen voordat we gaan wandelen met een kopje koffie of thee met, voor de liefhebbers, iets erbij.
Vanaf de Gerardushoeve wandelen we langs weilanden en een holle weg. Onderweg zien we veel sporen van dassen en de maretakken in de bomen. We passeren de Geul en komen een bordje tegen met het opschrift: snelweg Hazelmuis. We wandelen een tijdje langs de Geul en zien onderweg ook graften. Dan gaan we langs de rand van het Vijlnerbos en bereiken zo Restaurant Buitenlust. Daar gaan we een hapje eten. Tijdens een van de eerste Kroegjestochten hebben we daar ook vertoefd. Na de pauze gaat de wandeling verder door hoogstamboomgaarden, onder andere de Belletboomgaard. We wandelen boven langs de Heimansgroeve en lopen onder langs de Geul weer verder.
De wandeling gaat door een glooiend landschap met weinig bos of bosrand op onze route. De hellingen zijn niet bijzonder steil maar kunnen soms wel lang aan houden. Vooral de laatste, voordat we weer terug zijn bij de auto!
De wandeling is 13 km lang.
Laten we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn tijdens onze (Kroegjes)-tocht.

Vertrek 9:00 u. vanaf P-plaats Venrayseweg, Horst

Algemene informatie

dinsdag 16 mei 2017 - 09:00
Locatie: 
P-plaats
Venrayseweg-Kasteellaan
5961 Horst aan de Maas
Nederland
Extra Informatie: 

Meenemen: goed schoeisel!
Kosten: carpoolen 20 cent per km per auto
Informatie: Wim Philipsen 06-38079809

Contactpersoon: 
Google Maps image