De Maasdorpen
Natuur in de Buurt
Op
zondag14jul201910:00

Juliwandeling

't Sohr

In seizoen 2018 organiseerden we de vier seizoenswandelingen in ’t Sohr. Al naar gelang het seizoen werd aan een of meerdere natuurthema’s extra aandacht besteed. Nu gaan we weer op bezoek in ’t Sohr. Dit gebied is onderdeel van de klimaatbuffer Ooijen-Wanssum waar onder andere de oorspronkelijke functie van de oude Maasarm, als nevengeul van de Maas, wordt hersteld.
Redenen om hier toch weer te gaan wandelen: een relatief nieuw natuurgebied dat letterlijk en figuurlijk op enkele plaatsen ‘op de schop’ gaat: (oude) stronken zijn of worden verwijderd en bomen worden gekapt. Geen desastreuze of robuuste wijzigingen in het natuurgebied, maar door deze werkzaamheden krijgt het gebied wel weer een heel ander aanzien.
De hierboven genoemde werkzaamheden zijn een klein onderdeel uit het totale projectplan Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, uitgevoerd door aannemersbedrijf Mooder Maas.

Op de website ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum’ is veel informatie over het totale project te vinden en ook specifiek over de ontwikkeling van de nieuwe natuur en over de geologie en het milieu. Op die site kan men zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen het project en de (fasering van de) uitvoeringswerkzaamheden.
De wandelroute van 5 á 6 km gaat deze keer richting Maas waar we al een groot gedeelte van het vernieuwde natuur- en cultuurlandschap kunnen bewonderen. Heb je een verrekijker, vergeet die dan niet want wellicht kunnen we ook verschillende soorten (water)vogels spot-ten. Denk ook aan laarzen of hoge wandelschoenen want die zijn in dit gebied bij regenachtig weer geen overbodige luxe.

Meer info 't Sohr

't SohrFoto: Peter Hammer

Algemene informatie

zondag 14 juli 2019 - 10:00 tot 12:00
Locatie: 
't Sohr
Kasteelweg - Lissevenweg
Swolgen
Nederland
Contactpersoon: 
Bea Geurts, 077 3987323
Google Maps image