De Maasdorpen
Overig
Op
zondag06okt201914:00

Herfstmiddag met Marjan Wolfs

Kijken, ruiken en proeven

Al bijna een traditie: de herfstmiddag op de eerste zondag in oktober. In het Zoemhukske heeft Marjan Wolfs op tafels allerlei vruchten, zaden en noten en de door haar gemaakte producten ervan uitgestald. Marjan Wolfs weet allerlei, vaak onverwachte, toepassingen te vinden voor wat de plantenwereld aan opbrengst biedt. De uitgestalde producten zijn om te proeven, om aan te
ruiken, of alleen maar om naar te kijken. Marjan heeft er altijd wel een leuk verhaal bij.
Gidsen van IVN De Maasdorpen maken met groepjes bezoekers een korte wandeling door de Kasteelse Bossen en vertellen over wat de afgelopen zomer aan oogst daar heeft opgeleverd. Ongetwijfeld heeft de hete droge zomer zijn sporen nagelaten. De planten stellen hun voortbestaan veilig door o.a. zaden en vruchten te produceren en zorgen daarbij in het algemeen voor een dusdanige overdaad dat dier en mens er ook van kunnen leven. Ongetwijfeld heeft de hete droge zomer zijn sporen nagelaten.

Ook de imkervereniging houdt op deze dag haar maandelijkse praktijkmiddag: op deze dag een ruilbeurs en verkoop van bijenvriendelijke planten.

Algemene informatie

zondag 6 oktober 2019 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
't Zoemhukske
Kasteelstraat 3
5961 BW Horst aan de Maas
Nederland
Contactpersoon: 
Wim Philipsen, tel. 077 3982759 of Henny Grouls, tel. 077 3982971
Google Maps image