De Maasdorpen
Kind & Natuur
Op
zondag03okt202114:00

Herfst

Herfstmiddag met IVN en Imkers

Zondag 3 oktober: Herfstmiddag bij het Zoemhuukske

Samen met de Imkersvereniging organiseert IVN De Maasdorpen op zondag 3 oktober bij het Zoemhuukske de jaarlijkse Herfstmiddag. U bent welkom van 14.00 tot 16.00 uur.

In het Zoemhuukske laten Marjan Wolfs en Rieky Janssen zien hoe je met natuurlijke materialen kunt tekenen en schilderen. Vooral voor kinderen leuk om te doen.

Buiten nemen we u graag mee voor een korte wandeling door Kasteelpark Ter Horst. IVN-gidsen zullen u dan wijzen op de typische kenmerken van het seizoen. We zien hoe de natuur zich langzamerhand opmaakt om te overwinteren. De bladeren gaan verkleuren en zullen afvallen. Vruchten en zaden die er nog zijn, worden gretig door allerlei dieren opgepeuzeld om een vetreserve voor de winter te kweken. Of ze leggen een wintervoorraad aan. Herfst InktzwamEn natuurlijk hopen we diverse paddenstoelen te zien.

De imkers zijn in de tuin bij het Zoemhuukske aanwezig om u alles te vertellen over drachtplanten. Ook is er gelegenheid om planten te ruilen of stekjes mee te nemen om uw eigen tuin bijenvriendelijk te maken.

Natuurlijk zullen we rekening houden met de dan geldende corona-regels. Het programma kan daarop aangepast worden.
We raden u daarom aan tevoren de website van IVN te raadplegen: www.ivn.nl/afdeling/de-maasdorpen

De Geschubde inktzwam is een veel voorkomende paddenstoel waar je ook echt inkt van kunt maken.
 

Algemene informatie

zondag 3 oktober 2021 - 14:00 tot 16:00
Locatie: 
’t Zoemhuukske
Kasteellaan 3
5961 BW Horst
Nederland
Google Maps image