De Maasdorpen
Overig
Op
dinsdag14dec202119:30

Excursie naar Sterrenwacht Afgelast

Wat weet u van de sterrenhemel?

Deze activitiet is afgelast.

Er zijn mensen die zich met een raket de lucht in laten schieten om in een kwartiertje het heelal te kunnen beleven. Al die energieverslindende capriolen hoef je echter niet uit te halen om de sterrenhemel te kunnen ervaren en ervan te genieten. Je hoeft alleen maar het juiste moment (een onbewolkte avond of nacht) en de juiste plaats (een onverlichte plek) te kiezen. Als je dan staat te genieten van al die flonkerende sterren, dan komen er ongetwijfeld al gauw allerlei vragen op, zoals:
- welke sterrenbeelden kan ik allemaal herkennen?
- is wat ik zie een ster of een planeet?
- gaat de maan nu af of komt die op?
- waarom staan de sterren niet altijd op dezelfde plaats aan de hemel?
- enz. enz.

Op dinsdagavond 14 december is er een excursie gepland naar de Jan Paagman Sterrenwacht in Asten waar we op al deze en nog veel meer vragen antwoord kunnen krijgen. Tijdens de excursie geeft onze gids een inleiding in de geheimen van het heelal en neemt ons in het Pieterse planetarium mee op een reis door de sterrenhemel. We krijgen dan ook een uitleg van de sterrenkijker en misschien kunnen we een blik in het heelal werpen. Het moet dan wel een onbewolkte avond zijn en uiteraard kan de sterrenwacht dat niet garanderen, helaas is het in Nederland nogal vaak bewolkt! Maar de sterrenwacht heeft met de sterrenkijker, het planetarium en een permanente tentoonstelling over het heelal ook op een bewolkte avond meer dan voldoende te bieden voor een interessante en leerzame avond.

De excursie vindt plaats onder voorbehoud van eventuele corona-regels, nadere info volgt via de Nieuwsbrief en website. Deelname is alleen mogelijk door inschrijving.

Algemene informatie

dinsdag 14 december 2021 - 19:30 tot 22:00
Locatie: 
Jan Paagman Sterrenwacht
Ostaderstraat 28
5721 WC Asten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image