De Maasdorpen
(Zoog)dieren
Op
woensdag05feb202020:00

Dierensporen

Lezing door Bart Morelissen.

Al eens een das of een boommarter in levenden lijve gezien? De kans is niet zo groot.
Diersporen zijn signalen die dieren achterlaten op plekken waar ze iets belangrijks doen of zo maar passeren.

Behalve dat sporen de aanwezigheid van het dier verraden, geven ze ook vaak informatie over de manier waarop het dier het terrein gebruikt, zijn voedsel vergaart, zijn nest bouwt of over welke bijzondere gewoontes het erop nahoudt. Al speurend kun je zo heel wat over de dieren te weten komen.

Iedere nacht laten dieren veel aanwijzingen achter die je kunt leren ‘lezen’. Bert Morelissen is al jaren actief met het volgen van diverse marters in hun directe omgeving. Hierbij komt hij niet alleen marters tegen maar ook vele andere dieren die vaak duidelijk door hun sporen laten zien wie ze zijn. Bert wil zijn ervaring hiermee graag met jullie delen.

Op woensdag 5 februari om 20:00 uur start een tweedelige lezing-excursie over diersporen.
Op 5 februari wordt eerst in het Zoemhukske in een lezing verteld welk soort sporen zoogdieren vaak achterlaten en hoe deze in grote lijnen zijn te herkennen.
Op zondag 9 februari om 10:00 uur is er een excursie om de sporen ook in het veld te kunnen vinden. De excursie is in het Schuitwater. Hier gaan we op zoek naar sporen achtergelaten na een nachtelijk bezoek van bijvoorbeeld Bever, Das en misschien wel Wild zwijn.

Er kunnen maximaal 30 personen met de excursie mee, daarom moet u zich daarvoor vooraf opgeven. Bij de hieronder genoemde personen of via de site.

Algemene informatie

woensdag 5 februari 2020 - 20:00 tot 22:00
Info en aanmelden: Ton Wismans, 06 28668032, wisma205@planet.nl of Ton Hagens 06 14391402,
Locatie: 
't Zoemhukske
Kasteelstraat 3
5961 BW Horst aan de Maas
Nederland
Contactpersoon: 
Ton Wismans, 06 28668032, Ton Hagens
Google Maps image