De Maasdorpen
(Zoog)dieren
Op
maandag11dec201720:00

De Bever

Knuffeldier, lastpak of toch iets anders ...

Lezing door Willy de Koning

¨ Maandag 11 december 2017 om 20:00 uur
¨ Zoemhukske, Kasteellaan 3 in Horst
¨ Informatie: Henny Grouls, 077 3982971

Al sinds 2007 volgt en filmt Willy de Koning bevers. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze een documentaire samengesteld met een compleet verhaal over het leven van de bever.
Dat is af en toe heel verrassend, zelfs voor de kenners. Met beelden van een bever die -‘gevlucht’ voor het hoge water- bovenop de burcht zit, met aandoenlijke geluidjes vanuit een burcht van de jonge bevertjes, knuffelpartijtjes tussen volwassen bevers en hun jongen, bevers die op hun gemak de vacht verzorgen of bevers die zich onbespied wanend, heel rustig over land lopen.
Tijdens de lezing gaat Willy in op de leefwijze van de bever, zijn uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, zijn aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op z’n omgeving. Verder komen de oorzaken van het verdwijnen van de bever, zo’n 200 jaar geleden, en de herintroducties die sinds de jaren 80 van de vorige eeuw plaatsvonden aan de orde.
Ook brengt Willy de Koning tal van ‘beverattributen’ mee, zoals een jas van beverbont, bevertanden en een beverschedel, beverknuffels, beverkeutels, takken met knaagsporen en boekjes over bevers. Voor geïnteresseerden zijn er gratis beverfolders om mee naar huis te nemen en is een beverfilm te koop.

Op deze avond wordt ook de door haar gemaakte documentaire
Bevers in Nederland vertoond.

BeverFoto: Willy de Koning

Algemene informatie

maandag 11 december 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
't Zoemhukske
Kasteellaan 3
5961 BW Horst aan de Maas
Nederland
Google Maps image