De Maasdorpen
Recreatie
Vanaf
maandag31jul201719:00

Avondvierdaagse

Avondvierdaagse in de natuurgebieden van Horst aan de Maas

Avondvierdaagse Natuurgebieden
 

Vier avonden, vier verschillende natuurgebieden

Maandagavond 31 juli: Kaldenbroek
Dinsdagavond 1 aug: Lottums Schuitwater
Woensdagavond 2 aug: 't Sohr
Donderdagavond 3 aug: Broekhuizerbroek

Elke avond om 19:00 u.
De wandeling duurt steeds ongeveer 2 uur.

 Ook dit jaar organiseert IVN de Maasdorpen weer een Avondvierdaagse Natuurgebieden. Voor het achtste jaar op rij nemen natuur- en landschapsgidsen van IVN de Maasdorpen de wandelaars mee op pad in vier mooie natuurgebieden van Horst aan de Maas. Het thema dit jaar luidt:  ‘Met de stroom mee’. De vier wandelingen voeren ons langs boeiende landschappen die in vroeger tijden door de Maas zijn vormgegeven.
Maandag 31 juli starten we in Kaldenbroek, een mooi intiem natuurgebied rond de Molenbeek van Lottum met een bijzonder rijke flora. We vertrekken vanaf de kruising van de weg Kaldenbroek met de Broekeindweg in Grubbenvorst (vlak naast kasteel Kaldenbroek). (kaartje)
·  Dinsdag 1 augustus bezoeken we het Lottumer Schuitwater. De natuurgidsen die in november jl. zijn afgestudeerd, hebben dit gebied onderzocht als eindopdracht voor hun opleiding. Zij zullen de deelnemers er alles over vertellen. De wandeling start vanaf de parkeerplaats van het Schuitwater aan de Horsterweg, Broekhuizen. (kaartje)
·   Woensdag 2 augustus wandelen we door ’t Sohr, het natuurgebied dat enkele jaren geleden is ontwikkeld in het kader van het ontwikkelingsplan Ooijen-Wanssum. Het is een oude Maasarm die zich vanaf Ooijen door het landschap naar Wanssum slingert. We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij de visvijver van Swolgen aan de Lissevenweg (veldweg tussen de Legert en de Kasteelweg). (kaartje)
·  Donderdag 3 augustus sluiten we zoals gebruikelijk af in het zeer gevarieerde Broekhuizerbroek (deel van het Schuitwater ten noorden van de Horsterweg). Na deze wandeling is er volop gelegenheid om in de Theetuin de Roode Vennen gezellig na te praten over deze en andere wandelingen. We vertrekken ook bij de Theetuin, Horsterweg 20, 5872CD Broekhuizen. (kaartje)

Deelnemers kunnen zelf bepalen of ze aan alle vier avonden deelnemen of aan minder avonden willen deelnemen. De wandelingen duren ongeveer twee uur. Voor alle wandelingen adviseren we stevige schoenen. In augustus is er in alle natuurgebieden kans op muggen, we bevelen daarom een goede bescherming met een Deet-bevattend middel aan.

Impressies 2016 1
Impressies 2016 2

Algemene informatie

maandag 31 juli 2017 - 19:00 tot donderdag 3 augustus 2017 - 19:00
Locatie: 
Horst aan de Maas
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image