Teken, ze zijn er weer Landschap

Teken, ze zijn er weer

De Lege Midden 6 april 2018

De teken worden al weer actief. Veel mensen denken dat ze uit bomen vallen. Ze zitten juist in gras en wat hoger gras. Heb je een teek:

Zet een tang net onder het lijf, tegen je huid aan. Trek hem met een vloeiende beweging er uit. Niet draaien. Voorheen werd geadviseerd om met een draaiende beweging er uit te halen, niet doen? Als hij er uit is, moet je het plekje even met jodium afvegen. Want een teek heeft heel veel bacteriën bij zich die in de wond blijven zitten. Deze kan langdurende rode infecties geven, ook als je niet besmet bent met de borrelia bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Dit is me geadviseerd door een specialist. Elk jaar heb ik wel weer een paar teken. Vaak smeer ik voordat ik het veld in ga anti-insect vloeistof op mijn benen en broek, maar het is me opgevallen dat de insecten in het veld zich dan uit de voeten maken. En die wil ik juist zien, zoals vlinders e.d.

Koop een goede tang, niet dat ding met die brede bek, maar juist één met een zeer dunne tang. Dan kan je goed onder het lijf van de teek komen.

Ontdek meer over

Deel deze pagina