Natuur

Natuur

Deze pagina gaat over Natuur in al zijn facetten. Ondanks het feit dat Nederland, ook Friesland, erg dichtbevolkt is, bezit ons land toch veel natuur. De natuur in Friesland wordt hier belicht. Want dat is waar IVN om draait, natuur en het beleven van de natuur. Niet alleen staat op deze pagina aangegeven waar u natuurgebieden kunt vinden in Friesland. Ook waar kijkhutten en kijkschermen staan. 

De hier vermelde informatie is nog maar een begin en zal zich langzamerhand uitbreiden. Ook natuur rondom huis is een onderdeel van de natuur. Je vindt hier diverse zaken die u zelf maken kan. Bij het onderwerp Natuur thuis vind je bijvoorbeeld een egelhuis/onderkomen. Deze kan u in PDF downloaden en dan zelf maken. Wat zul je daar een plezier van hebben. Tevens zal je diverse ommetjes; wandelingen en fietsroutes op deze pagina vinden.

Natuur, wat is dat? Wikipedia meldt als volgt: de oorspronkelijke, onaangeroerde verschijningsvorm van alles wat zich op, in en rond de Aarde bevindt.  Maar ook datgene wat de mens als natuur (wildernis) ziet, ook al is het door hemzelf als zodanig ingericht

hier zie je een kijkhut bij Oostermeer in Friesland