De Grutto Wijhe-Olst
Vogels
Vanaf
maandag26mrt201819:00

Vogelzangwandelingen

Voor het derde achtereenvolgende jaar gaan we dit voorjaar op maandagavonden een vogelzangwandeling houden. Tijdens de wandelingen proberen we de zang van de verschillende vogelsoorten te leren herkennen.

Als regel gaan we daarvoor naar de Duursche waarden. Er is daar een grote variatie aan zangvogels te beluisteren.

Wat later in het seizoen is het denkbaar dat we ook eens op een andere locatie gaan luisteren, bijvoorbeeld om een soort te leren kennen die we rond de steenfabriek niet kunnen beluisteren.

We vertrekken steeds om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Fortmonderweg, bij de steenfabriek. 

We beginnen meteen na het ingaan van de zomertijd. Het is dan ’s avonds lang genoeg licht en het aantal zingende vogelsoorten is dan nog beperkt. Geleidelijk komen er steeds meer soorten bij. Data: 26 maart; 9, 16, 23, 30 april; 7, 14 mei.

We houden het aantal deelnemers beperkt. Er komt geen bericht van deze wandelingen in de kranten. De natuurgidsen van Staatsbosbeheer zijn ook uitgenodigd om mee te wandelen.

Mijn gezondheid laat me nog wel eens in de steek, dus ik moet de mogelijkheid hebben om een mailtje te sturen dat ik er die keer niet bij ben. Maar dat hoeft je niet te beletten om gewoon op stap te gaan. Ik wil dus graag dat je het me per mail laat weten als je mee wilt doen.

Jan Klungers  j.klungers@planet.nl

Algemene informatie

maandag 26 maart 2018 - 19:00
Locatie: 
Steenfabriek
Formonderweg
Fortmond (Den Nul)
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image