De Grutto Wijhe-Olst
Vogels
Vanaf
maandag27mrt201719:00

Vogelzangwandelingen

Vogelzangwandelingen 2017

In het voorjaar van 2016 hebben we op maandagavonden elke week een vogelzangwandeling gemaakt. En dat beviel goed! Tijdens de wandelingen probeerden we de zang van de verschillende vogelsoorten te leren herkennen.

Het is de bedoeling dit het komende voorjaar weer te doen. Niet meer in het Koreabosje, zoals in 2016, maar in de Duursche Waarden, rond de oude steenfabriek. De vogeldichtheid in het Koreabosje bleek zo hoog dat het een extra moeilijkheid was om de zang van de verschillende soorten uit elkaar te houden. Wat later in het seizoen is het denkbaar dat we ook eens op een andere locatie gaan luisteren, bijvoorbeeld om een soort te leren kennen die we rond de steenfabriek niet kunnen beluisteren.

We vertrekken steeds om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Fortmonderweg, bij de steenfabriek. 

We beginnen meteen na het ingaan van de zomertijd. Het is dan ’s avonds lang genoeg licht en het aantal zingende vogelsoorten is dan nog beperkt. Geleidelijk komen er steeds meer soorten bij. Data: 27 maart; 3, 10 april; 1, 8 mei.

We houden het aantal deelnemers beperkt. Er komt geen bericht van deze wandelingen in de kranten. De natuurgidsen van Staatsbosbeheer zijn ook uitgenodigd om mee te wandelen.

Mijn gezondheid laat me nog wel eens in de steek, dus ik moet de mogelijkheid hebben om een mailtje te sturen dat ik er die keer niet bij ben. Maar dat hoeft je niet te beletten om gewoon op stap te gaan. Ik wil dus graag dat je het me per mail laat weten als je mee wilt doen.

Jan Klungers  j.klungers@planet.nl

Algemene informatie

maandag 27 maart 2017 - 19:00 tot maandag 8 mei 2017 - 19:00
Locatie: 
Fortmonderweg, Steenfabriek Den Nul/Olst
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image