De Grutto Wijhe-Olst
Landschap
Op
woensdag25mrt202020:45

Lezing Sporen in het landschap - WORDT UITGESTELD I.V.M. CORONA

Gert Jan Blankena

IVN afdeling Wijhe-Olst organiseert op woensdag 25 maart aanstaande na afloop van het formele deel van de Algemene Ledenvergadering in het Langhuus in Wijhe, aanvang ca. 20:45 uur,  een informatieve lezing  over “Sporen in het Landschap”  De lezing wordt verzorgd worden door Gert Jan Blankena uit Loenen.  Gert Jan was hoofd van het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) en later, tot aan zijn pensioen, ecoloog bij de gemeente Apeldoorn. Drieendertig jaar lang schreef hij voor de Stentor. Een wekelijkse column over natuur en cultuurhistorie op de Veluwe onder de titel ‘Buitengewoon’.

Zijn passie en doel: mensen kennis laten maken met de natuur. Verwondering en bewondering opwekken. En van daaruit waardering.  De natuur bekijken door de ogen van een eigenwijze ecoloog, die met zijn groene blik altijd weer net iets anders ziet dan gewone stervelingen.

In zijn lezing vertelt hij over bijzondere vormen in het landschap die hij tijdens zijn werk tegenkwam en over betekenis en achtergronden daarvan. Wallen, dammen, stroomgeulen, restanten van sprengen, merkwaardige kuilen: wat betekenen die, hoe zijn ze ontstaan, wat kunnen ze ons vertellen? Blankena zal laten zien dat het om sporen van menselijke bewoning van lang vervlogen tijden gaat. Moderne technologieën
en methoden bieden nieuwe inzichten in de oorsprong van de diverse sporen.

Blankena schreef het boek 'Veluwe Buitengewoon' met verhalen over natuur en cultuurhistorie op de Veluwe.  Tachtig natuurcolumns zijn gebundeld in het fraai vormgegeven boek Veluwe Buitengewoon en voorzien van prachtige natuurfoto’s.

Aanmelding is niet nodig en zoals altijd is de lezing voor leden van IVN gratis toegankelijk, van niet leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Algemene informatie

woensdag 25 maart 2020 - 20:45
Locatie: 
Langhuus
Langstraat 29
8131 BA Wijhe
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image