De Grutto Wijhe-Olst
Natuur
Op
donderdag28nov201920:00

Lezing over de wolf

door Erik van Maanen

Nu de wolf bij ons terug is, komt dit legendarische roofdier regelmatig in het nieuws en werpt discussie op tussen voor- en tegenstanders.

Erwin van Maanen van EcoNatura geeft al jaren informatieve en objectieve lezingen over de wolf en zijn leven voor uiteenlopende groepen. De wolvenlezing is gebaseerd op beschermingsprojecten voor de wolf in Europa, ecologisch (veld)onderzoek naar de wolf en de relatie met mensen vanuit een diepgaande fascinatie voor het dier. Erwin is tevens co-auteur van het boek De wolf terug, eng of enerverend

Alles wat je maar wil weten over wolven in een notendop. Het volgende over wolven komt objectief op laagdrempelige en inspirerende wijze voor het voetlicht in de wolvenlezing:

• De wolf als groot roofdier met belangrijke aspecten van biologie, ecologie en gedrag.
• De relatie tussen mensen en wolven.
• Herstel en terugkeer van de soort in cultuurlandschappen van Noordwest Europa en in Nederland.
• Zijn wolven gevaarlijk voor mensen?
• Hoe kunnen we duurzaam samenleven met de wolf?
• De betekenis van de wolf als ecologische sleutelsoort in de natuur.

Ecologisch adviesbureau EcoNatura is een eenmansbureau dat sinds 2008 is ondernomen door Erwin van Maanen. Erwin (1967) is een universitair opgeleid ecoloog en natuurwetenschappelijk milieukundige (Universiteit van Nijmegen). Sinds 1995 is hij werkzaam als ecologisch adviseur en heeft met uiteenlopende vraagstukken en veel veldwerk (zowel in Nederland als buitenland) zijn praktijkervaring opgedaan. Naast zijn professionele werk is hij ook in vrije tijd actief op het terrein van ecologie, zoals recent onderzoek naar de terugkomst van de wolf in het moderne cultuurlandschap en als mede-oprichter van de Stichting Kleine Marters en de Rewilding Taskforce onder IUCN’s Commision for Ecosystem Restoration (CEM).

Entree: leden gratis, niet leden € 5,00

Graag aanmelden via secretaris@ivn-wijhe-olst.nl

Algemene informatie

donderdag 28 november 2019 - 20:00
Locatie: 
Langhuus
Langstraat 29
8131 BA Wijhe
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image