Werkgroepen IVN De Bilt e.o.

Hieronder worden de werkgroepen van vereniging IVN De Bilt e.o. kort omschreven. Wil je meer weten over deze werkgroepen? Of wil je ook actief worden in de natuur? Mail dan naar: info@ivndebilt.nl.

Werkgroep Natuurwandelingen

Deze werkgroep verzorgt jaarlijks een aantal zeer goed bezochte excursies, bijvoorbeeld op landgoed Sandwijck. En aan belangstelling voor een paddenstoelenexcursie ook geen gebrek. Verder zet de werkgroep natuurpaden uit. In overleg kan ook een rondleiding op maat worden georganiseerd.

Publicaties:

Werkgroep Natuureducatie

Deze werkgroep organiseert cursussen en lezingen. 
In het voorjaar 2016 heeft de werkgroep vanwege het grote succes van 2014 en 2015 wederom een cursus Tuinreservaten georganiseerd.
In het najaar van 2016 zijn we weer van start gaan met een Natuurgidsenopleiding. Ook dit keer samen met IVN Eemland.

Werkgroep Kinder Natuur Activiteiten De Bilt e.o.

Deze werkgroep organiseert activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Hierbij wordt samengewerkt met het Utrechts Landschap. Paviljoen Beerschoten is hierbij de uitvalsbasis.

Werkgroep Natuurinventarisatie

Deze werkgroep voert natuurinventarisatie uit in opdracht van opdrachtgevers in de regio. De inventarisaties leiden regelmatig tot publicaties.

In 2014 voerde de werkgroep in opdracht van het Utrechts Landschap o.a. een muizeninventarisatie uit op landgoed Oostbroek.

Werkgroep Milieu in De Bilt e.o.

Deze werkgroep zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van de gemeente De Bilt en dan in het bijzonder voor het behoud en het versterken van het groene karakter.

Meer weten? Mail naar Milieuwerkgroep@ivndebilt.nl.

Natuur Mediatheek IVN De Bilt e.o.

Beheert foto's, dia's en ander informatiemateriaal.

Werkgroep Communicatie De Bilt e.o.

Deze werkgroep verzorgt de online media van IVN De Bilt e.o. Bijvoorbeeld de website waarop u nu bent, onze pagina op Facebook en onze berichtenservice op Twitter.

Meer weten? Mail naar communicatie@ivndebilt.nl