Werkgroepen IVN De Bilt e.o.

Hieronder worden de werkgroepen van vereniging IVN De Bilt e.o. kort omschreven. Wil je meer weten over deze werkgroepen? Of wil je ook actief worden in de natuur? Mail dan naar: info@ivndebilt.nl.

Werkgroep Natuur en beleving

Deze werkgroep verzorgt jaarlijks een aantal zeer goed bezochte excursies, bijvoorbeeld op landgoed Sandwijck. En aan belangstelling voor een paddenstoelenexcursie ook geen gebrek. Verder zet de werkgroep natuurpaden uit. In overleg kan ook een rondleiding op maat worden georganiseerd.

Publicaties:

Werkgroep NatuurGidsenOpleiding

De opleiding tot IVN Natuurgids start 8 november 2022 en duurt 1,5 jaar.
Ook dit keer organiseren we de cursus  weer met IVN Eemland. 
Gedurende deze anderhalf jaar zijn er 35 lesavonden op dinsdagavond en 20 excursies op zaterdagochtend. De opleiding is intensief, je moet er echt tijd voor vrij maken. Reken op gemiddeld 5 uur per week.
Meer info 

Werkgroep Natuur en Kind 

Deze werkgroep organiseert activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Hierbij wordt samengewerkt met het Utrechts Landschap. Paviljoen Beerschoten is hierbij de uitvalsbasis. Vanaf april 2022 wordt Beerschoten verbouwd. Een jaar lang zullen er geen activiteiten op Beerschoten plaatsvinden. Er is nog geen vervangende locatie beschikbaar.

Werkgroep Natuurinventarisatie

Deze werkgroep voert natuurinventarisatie uit in opdracht van opdrachtgevers in de regio. De inventarisaties leiden regelmatig tot publicaties.
In 2014 voerde de werkgroep in opdracht van het Utrechts Landschap o.a. een muizeninventarisatie uit op landgoed Oostbroek.

Werkgroep Milieu in De Bilt e.o.

Deze werkgroep zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van de gemeente De Bilt en dan in het bijzonder voor het behoud en het versterken van het groene karakter.

Meer weten? Mail naar Milieuwerkgroep@ivndebilt.nl.

Natuur Mediatheek IVN De Bilt e.o.

Beheert foto's, dia's en ander informatiemateriaal.

Werkgroep Communicatie De Bilt e.o.

Deze werkgroep verzorgt de online media van IVN De Bilt e.o. Bijvoorbeeld de website die je nu bezoekt, onze pagina op Facebook en onze berichtenservice op Twitter.

Meer weten? Mail naar communicatie@ivndebilt.nl