De Bilt e.o.
Bomen & Struiken
maandag04feb2019

Reeks bomenexcursies in maart van start

Voor iedereen die de meest voorkomende bomen van Nederland eens echt wil leren (her)kennen hebben we vier bomenwandelingen uitgezet in de omgeving van De Bilt.
Je kunt alle vier de wandelingen meemaken, of meelopen met één uit de reeks. Maak je ze alle vier mee, dan kom je niet alleen meer te weten over elke boomsoort, maar ook van het natuurgebied en landschap waar hij deel van uit maakt. En door de herhaling weet je de bomen ook gemakkelijk te herkennen aan bloem, blad, knop en/of groeivorm!
De vier wandelingen zijn in de tijd zo gekozen dat we de bomen kunnen volgen in hun ontwikkeling van winterrust tot bloesemend en volledig blad dragend.
We starten 17 maart met de bomen in winterrust op landgoed Houdringe. De groeivorm en de knoppen zijn dan de belangrijkste kenmerken om de boom te kunnen herkennen. 21 april en 26 mei gaan we erop uit in het Van Boetzelaerpark en het park Bloeyendael om de prille bomenkennis te versterken en verder uit te breiden. Maar dan wel met de bloemen en het blad die aan de boom ontluiken. 2 juni is de laatste excursie uit de reeks. In Amelisweerd zullen we de bomen in volle wasdom zien en komen veel van de bomen en struiken terug die we eerder elders zagen. 
Bij alle excursies krijg je een beknopte folder mee van het gebied, de bomen en punten voor herkenning.
Aanmelding is niet nodig. Zie voor meer info bij Activiteiten.

Verslagen