De Bilt e.o.
Vogels
Op
zondag17apr202206:00

Vroeg vogelen op Sandwijck

Zangvogels tijdens ochtendconcert

Vroege-vogel wandelexcursie Sandwijck i.s.m. IVN De Bilt

Voor het eerst sinds 2019 wordt de vroege vogelwandeling in april op het landgoed Sandwijck weer hervat!  Deze traditionele combi-excursie van de Vogelwachtafdeling en IVN De Bilt is gericht op herkenning van met name zangvogels. Met toestemming van Het Utrechts Landschap mogen we opnieuw afgesloten delen van dit fraaie Biltse natuurgebied betreden. We verwachten de eerste doortrekkende of zich vestigende zomerzangers (tjiftjaf, zwartkop, grasmus, roodborsttapuit), hopen op vroege koekoek en sprinkhaanzanger en … gaan zoeken naar – jaarrond aanwezige - slechtvalk, havik, buizerd, glanskop en boomklever.

Deelname is gratis, stevig schoeisel is aanbevolen en honden zijn niet toegestaan. Deze excursie is helaas ongeschikt voor beperkt mobiele deelnemers. Na afloop is er thee/koffie in de schuur van Werkgroep Sandwijck.

NB: Omdat het gaat om een kwetsbaar natuurgebied kunnen er maximaal 30 mensen deelnemen aan de wandeling. Aanmelden verplicht. Dit kan tot en met 15 april bij Wigle Braaksma.

Startpunt: parkeerterrein landgoed Sandwijck aan de Utrechtseweg 301, 3731 GA De Bilt.

 

 

 

 

Algemene informatie

zondag 17 april 2022 - 06:00 tot 08:00
Locatie: 
Landgoed Sandwijck
Utrechtseweg 301
De Bilt
Nederland
Google Maps image