De Bilt e.o.
Vogels
Op
zaterdag19mei201808:00

Vogels kijken bij de Hooge Kampse Plas

IVN De Bilt, Utrechts Landschap en Vogelwacht Utrecht organiseren samen 4 korte vogelexcursies op één ochtend.
Tussen 8:00 en 12:00 uur kun je mee op excursie langs de westoever van de Hooge Kampse Plas.  Ook als oeverzwaluwwand en vogelkijkscherm nog niet geplaatst zijn, valt er genoeg te zien en te horen. Behalve ijsvogel en oeverzwaluw hebben de laatste jaren ook fuut, kleine plevier, blauwborst, roodbosttapuit, spotvogel, grasmus en kleine karekiet op of bij deze plas gebroed. Naast deskundige uitleg geven de gidsen ook informatie over IVN, Utrechts Landschap, Vogelbescherming en Vogelwacht .

Starttijden:  8 uur, 9 uur, 10 uur en 11 uur (4 x begeleide excursie)

Waar: Hoogekampsepad, aan zuidzijde Groenekanseweg 244/246, De Bilt en aan noordzijde van Hooge Kampse Plas.

Aanmelden:  In overleg met Vogelbescherming en Utrechts Landschap is afgesproken het aantal deelnemers op maximaal 40 (per excursie) te limiteren. Deelnemers worden verzocht zich via de de website van Vogelbescherming aan te melden. www.vogelweek.nl (19 mei; voorjaarsvogels bij Hoogekampse plas).

NB: Kom zo mogelijk op de fiets. De Hoogekampse plas is per fiets goed bereikbaar, ook vanaf de Voordorpsedijk. Aan de noordzijde van Fort Voordorp loopt een fietspad langs de plas.

Het Utrechts Landschap zal eenmalig  voor automobilisten het Hoogekampsepad (aan de noordzijde van de plas) op deze zaterdagochtend als parkeerplaats beschikbaar stellen.

Algemene informatie

zaterdag 19 mei 2018 - 08:00 tot 12:00
Locatie: 
Hoogekampsepad
De Bilt
Nederland
Google Maps image