De Bilt e.o.
Paddenstoelen
Op
zondag03okt202111:00

Paddenstoelenwandeling Ridderoordse Bos

Paddenstoelen zijn er het hele jaar door, maar de piek ligt toch duidelijk in de herfst. Wanneer en in welke aantallen ze precies boven de grond komen, hangt onder andere af van lichtintensiteit, temperatuur en vochtigheid.  Vorig jaar was het voor de paddenstoelen door de droge zomer een slecht jaar. Deze zomer was koel, maar gelukkig wel veel natter. Wat dat voor (positieve) gevolgen heeft voor al die wonderlijke verschijningsvormen die paddenstoelen kunnen hebben, kunnen we samen gaan ontdekken. Onze ervaring is dat Het Ridderoordse bos (terrein van Het Utrechts Landschap), een grote variatie aan paddenstoelen herbergt. Nu maar hopen dat we u een mooie selectie kunnen laten zien.
Wilt u zich laten verrassen door wat Ridderoord voor ons in petto heeft? Ga dan met ons mee op pad om te kijken wat we aantreffen. Tijdens de wandeling vertellen we u over het ontstaan en de functie van paddenstoelen en hoe u de verschillende soorten kunt herkennen. De wandeling is gratis.

Gaat u met ons mee? Meld u zich dan aan via e-mail bij Jaap Milius (j.milius@casema.nl). Met opgaaf van uw naam, telefoonnummer, en het aantal meelopers.  Het maximumaantal deelnemers is 32.
Volwassenen en kinderen zijn welkom, honden kunnen niet mee.

Start om 11.00 uur op de parkeerplaats aan de Gezichtslaan in Bilthoven.

Wilt u iets vragen? Bel Ina van den Berge (06 54660713).

 

Algemene informatie

zondag 3 oktober 2021 - 11:00
Locatie: 
Ridderoordse Bos
Nederland
Google Maps image