De Bilt e.o.
Paddenstoelen
Op
zondag24sep201711:00

Paddenstoelen in het Willem Arntszbos

Iedereen is weer van harte uitgenodigd samen met onze kenners op zoek te gaan naar paddenstoelen aan de randen van het Willem Arntsz bos.

Wie weet vinden we een van 500 soorten met bijzondere namen als: Houtraketje, Gaspeldoornknapzakje, Oogstrelend piekhaarkelkje of Exotisch reikhalsje?

Alleen al de namen van paddenstoelen zeggen al vaak zoveel over de vorm (Parasolzwam), de geur (Stinkzwam), de kleur (Kopergroenzwam), het gevoel (IJszwammetje), de smaak van de paddenstoel (Bittere boleet), of het effect als je per abuis ervan hebt gegeten (Braakrussula).

Wat er zal staan? We weten het niet, maar hopen wel weer op de pracht paddenstoel die het meeste slachtoffers op haar naam heeft staan, de Groene knolamaniet, en een soortgenoot die een hallucinerend effect heeft de Vliegenzwam. Maar ook beter aaibare en eetbare soorten zoals Eekhoorntjesbrood, de Papilrussula en vele anders soorten die we daar al zagen of met jullie gaan ontdekken!

Locatie: Willem Arntszbos, Den Dolder (natuurterrein van Stichting Het Utrechts Landschap). 

Start: Parkeerplaats Boerderijlaantje, tegenover de manege. Te bereiken via hoofdingang Willem Arntszhoeve, almaar links aanhouden, aan het eind rechts het Boerderijlaantje in, en tot de slagboom.

Aanmelding niet nodig, Honden mogen thuis blijven.

Meer informatie: Ina v.d. Berge (030-2286511), Enrico van Barneveld en Jaap Milius 

Algemene informatie

zondag 24 september 2017 - 11:00 tot 13:00
Locatie: 
Boerderijlaantje
Den Dolder
Nederland
Google Maps image