De Bilt e.o.
Paddenstoelen
Op
zondag27sep202010:00

Paddenstoelen in het Willem Arntszbos

Gaat u mee met ons op paddenstoelenspeurtocht? IVN De Bilt organiseert tussen 10:00 en 12:30 uur paddenstoelenwandelingen voor kleine groepen in het Willem Arntsz-bos.
De herfst lijkt al vanaf eind augustus te zijn begonnen. Door de extreme droogte laten de bomen veel te vroeg hun bladeren vallen om zo verdamping te beperken.
De sapstroom in de boom vervoert nu het nog kan de voedingstoffen uit het blad naar voornamelijk de wortels, alwaar het wordt opgeslagen als reserve voor het volgend jaar. Houtzwammen nemen hun kans waar en tappen het sap af om er mooie vruchtlichamen van te maken. Zwavelzwammen, biefstukzwammen en tonderzwammen zien we dit jaar erg vroeg floreren. Ook de ‘gewone’ paddenstoelen, laten zich al zien. Maar ja regen, en ook de voorspelde warmte helpen enorm!
We wandelen in groepen van niet meer dan vier personen. Dat is om de RIVM-maatregelen te kunnen waarborgen. Vandaar dat wij vragen u vooraf aan te melden.
Om 10 uur beginnen we, en elk half uur start er een nieuwe groep. Duur van de wandeling is ca. 1 uur.

Locatie: Willem Arntszbos, Den Dolder (natuurterrein van Stichting Het Utrechts Landschap). 

Start: Parkeerplaats Boerderijlaantje, tegenover de manege. Te bereiken via hoofdingang Willem Arntszhoeve, almaar links aanhouden, aan het eind rechts het Boerderijlaantje in, en tot de slagboom.

Maximum aantal deelnemers per groep is 4 (of gezinnen van max. 5 personen). Aanmelden kan tot 18:00 uur vrijdag 25 september bij Jan Hoen (telefoon: 06-46960137).

Algemene informatie

zondag 27 september 2020 - 10:00 tot 12:30
Locatie: 
Boerderijlaantje
Den Dolder
Nederland
Google Maps image