De Bilt e.o.
Landschap
Op
donderdag08jun201719:30

Op pad met Fotoclub Bilthoven

IVN De Bilt en de werkgroep Natuurfotografie van Fotoclub Bilthoven organiseren een gezamenlijke wandeltocht in Westbroek. Alle belangstellenden, zowel natuurliefhebbers, als liefhebbers van fotografie zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze bijzondere wandeling. 
We wandelen onder meer over het Bert Bospad. Dit is een natuurpad over gras te midden van zogeheten petgaten. Een veelzijdig en uniek stukje natuur, landschappelijk gezien een lust voor het oog en dat zomaar onder de rook van Utrecht. Deze petgraven zijn afgegraven stroken veen. Samen met de legakkers waarop het afgestoken veen werd gelegd om tot turf gesneden te worden, zijn ze van onvervangbare waarde voor het landschap en de natuur. Er groeien veel plantensoorten, die op hun beurt weer van groot belang zijn voor vogels, insecten, amfibieën en kleine zoogdieren. Er leven in dit gebied onder andere boomvalken, diverse reptielen en vossen. Er groeien orchideeën en er vliegen allerlei insecten zoals vlinders, zweefvliegen en libellen. 
Tijdens de wandeling krijg je uitleg over alles wat we onderweg tegenkomen. We vinden het leuk om belangstellenden wegwijs te maken in de natuur en de fotografie. Het maakt niet uit wat voor camera je gebruikt, maar we raden je wel aan om ook een flitser mee nemen. Een verrekijker meenemen is zeker ook de moeite waard.
De wandeling gaat van de Kerkdijk in Westbroek naar de Kanaaldijk in Hollandse Rading. Het natuurpad is uitsluitend voor wandelaars; fietsers en honden zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. De deelnemers aan de wandeling doen er verstandig om op de paden te blijven om niet plotseling weg te zakken in een soort moeras.  
We verzamelen om 19.30 uur ter hoogte van huisnummer 80 aan de Kerkdijk in Westbroek. Het is verstandig om een paar stevige schoenen of laarzen aan te trekken en te zorgen voor middelen tegen muggen en teken. Er zijn aan deze wandeling geen kosten verbonden.

Voor meer informatie en/of aanmelden: mail Rosalie Kummel, rosalie.kummel@gmail.com.

Algemene informatie

donderdag 8 juni 2017 - 19:30 tot 21:30
Locatie: 
Kerkdijk 80
Westbroek
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image