De Bilt e.o.
Kind & Natuur
Op
woensdag02mei201814:30

Mieren

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt.
Bijna overal vind je mieren. In de winter zie je ze niet want dan zitten ze lekker warm onder de grond. Zodra het warmer begint te worden komen ze in grote getale te voorschijn. Uit grote mierenhopen of uit gaatjes tussen de stenen. Ze gaan direct aan het werk om hun nest uit te breiden en om voedsel te zoeken. Daarbij zie je ze heel wat sjouwen. Ze kunnen zelfs meer dan 50x hun eigen gewicht dragen. Stel je toch eens voor dat je alle kinderen uit je klas tegelijkertijd op je rug kon dragen! Onvoorstelbaar, toch?
Eerst wordt wat verteld over het leven van de mieren, daarna gaan we het bos in om te ontdekken hoe het is om een mier te zijn. Bij mooi weer houden we een mierenpicknick. Tot slot gaan we nog een mier knutselen.

Leeftijd: 6 t/m 10 jaar

Prijs:   €3,50 per kind; met U-pas of juniorbeschermerspas:  €2,50 per kind

Opgeven kan alleen per e-mail tot en met zaterdag 28 april naar kindernatuuractiviteiten@gmail.com onder vermelding van naam kind, geboortedatum en telefoonnummer waarop u tijdens de activiteit bereikbaar bent. U kunt maximaal drie kinderen opgeven.

Algemene informatie

woensdag 2 mei 2018 - 14:30 tot 16:30
Locatie: 
Paviljoen Beerschoten
De Holle Bilt 6
De Bilt
Nederland
Google Maps image