De Bilt e.o.
Kind & Natuur
Op
woensdag17apr201914:30

Dieren om ons heen: de ringslang

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt.
Ringslangen leggen eieren. Als de eieren op een plek worden gelegd waar het warm en vochtig genoeg is komen er na 6 weken kleine ringslangetjes uit. Tegenwoordig zijn er in de natuur niet zo veel van deze plekken meer. Vorig jaar hebben we met takken, bladeren en mest een zogeheten broeihoop gemaakt. Vanmiddag graven we deze voorzichtig af om te ontdekken of er eierschalen in zitten van uitgekomen ringslangetjes. Als we genoeg tijd hebben maken we ook weer een nieuwe broeihoop. Trek in ieder geval oude kleren aan of kleren die in ieder geval vies mogen worden. Natuurlijk kom je ondertussen veel te weten over ringslangen en wellicht zien we er zelfs een.

Prijs:   €3,50 per kind; met U-pas of juniorbeschermerspas:  €2,50 per kind

Opgeven kan alleen per e-mail tot en met zaterdag 14 april naar kindernatuuractiviteiten@gmail.com onder vermelding van naam kind, geboortedatum en telefoonnummer waarop u tijdens de activiteit bereikbaar bent. U kunt maximaal drie kinderen opgeven.

Algemene informatie

woensdag 17 april 2019 - 14:30 tot 16:30
Locatie: 
Paviljoen Beerschoten
De Holle Bilt 6
De Bilt
Nederland
Google Maps image