De Bilt e.o.
Bomen & Struiken
Op
zondag26mei201911:00

Bomen in blad

Park Bloeyendael is een oase van rust ‘onder de rook van Utrecht’. Het is in 1975-1976 door de gemeente Utrecht aangelegd in de voormalige Johannapolder. De Actiegroep Bloeyendael (later overgegaan in de stichting) slaagde er in 1990 in de bouwplannen in dit gebied te voorkomen. Door inspanningen van vrijwilligers van de stichting en het ecologisch beheer, uitgevoerd in samenwerking met de gemeente, heeft het park zich ontwikkeld tot een fraai natuurgebied. Nu kun je er als bezoeker genieten van een verrassend wandelgebied met zijn inheemse bomen en een zich nog steeds verder ontwikkelende flora en fauna.  
Bomen is het thema en naast de algemeen voorkomende boomsoorten van Nederland zijn hier in het natte gebied wel 9 van de ca. 12 wilgensoorten die in Nederland voorkomen, te zien! Wij helpen je graag om de bomen van dit bijzondere natuurgebied te leren (her)kennen.
De twee voorgaande bomenwandelingen op landgoed Houdringe en het van Boetzelaerpark waren een groot succes. Met de derde uit de reeks van vier gaan we de ontdekkingstocht naar bomen bij ons in de buurt vervolgen.   

Start: In het Paviljoen van Stichting Bloeyendael  
Aanmelding niet nodig, honden mogen jammer genoeg niet mee. 
Meer informatie? Bel met Jaap Milius: 030-2288636 

 

 

Algemene informatie

zondag 26 mei 2019 - 11:00 tot 13:00
Locatie: 
Park Bloeyendaal
Archimedeslaan 1 
3584 BA Utrecht
Nederland
Google Maps image