De Bilt e.o.
Kind & Natuur
Op
woensdag16mei201814:30

Bloemen en hun bezoekers

KinderNatuurActiviteiten organiseert activiteiten voor kinderen in en over de natuur. Dit wordt gedaan door vrijwilligers van Utrechts Landschap en IVN De Bilt.

Het is lente. De zon gaat steeds meer schijnen en alle planten, bomen en bloemen gaan weer groeien en bloeien. Insecten komen af op de nectar en het stuifmeel van de bloemen. Vanmiddag leer je veel over de wondere wereld van bloemen en insecten en waarom ze niet zonder elkaar kunnen. Insecten verspreiden het stuifmeel en als dank krijgen ze voedsel. Waarom geven sommige bloemen de voorkeur aan hommels en hoe regelen ze dat? Hoe hebben insecten zich aangepast in hun bouw en gedrag zodat ze zo min mogelijk moeite hoeven te doen om zo veel mogelijk voedsel te kunnen verzamelen? Nadat we heerlijk buiten gestruind hebben maken we zelf nog een mooie bloem of insect van versierd karton of stevig papier.

Leeftijd: 6 t/m 10 jaar

Prijs:   €3,50 per kind; met U-pas of juniorbeschermerspas:  €2,50 per kind

Opgeven kan alleen per e-mail tot en met zaterdag 12 mei naar kindernatuuractiviteiten@gmail.com onder vermelding van naam kind, geboortedatum en telefoonnummer waarop u tijdens de activiteit bereikbaar bent. U kunt maximaal drie kinderen opgeven.

Algemene informatie

woensdag 16 mei 2018 - 14:30 tot 16:30
Locatie: 
Paviljoen Beerschoten
De Holle Bilt 6
De Bilt
Nederland
Google Maps image