Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid
Cranendonck
Kind & Natuur
donderdag18mei2017

Slootjesdagen 2017

Ontdek de schatten van sloot en plas.
IVN organiseert voor de vierde keer de landelijke Slootjesdagen

Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zondag 11 juni 2017 samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone plas in Budel. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden en samen met jou proefjes doen met water. Wil je ook scharrelen langs de oevers van de plas? Dan ben je van harte welkom tussen 10.00 en 12.30 uur.

De IVN-gidsen staan dan klaar bij de plassen in Airpark Budel, gelegen tussen de De La Minestraat en het vliegveld. Let op de IVN-vlaggen! We hebben schepnetjes en bakken om waterdieren in te doen. Je hoeft niets mee te brengen maar laarzen zijn wel handig. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Nog vragen? Bel dan naar 0495 – 592276.

Nieuw dit jaar: schatzoeken
Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de sloot. Vind jij de schat? Stuur een foto en je adres in, dan ontvang je het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken.

Ben je nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdagen in de rest van Nederland? Neem een kijkje op onze website ivn.nl/slootjesdagen. Hier vind je een overzicht van de meer dan 100 Slootjesdagen in het hele land.