Cranendonck
Natuur in de Buurt
donderdag10jan2019

Cursus Natuur in De Kempen

Een leuke en afwisselende cursus voor wie meer wil weten over alle mooie, interessante en eigenaardige zaken die in de natuur in De Kempen te ontdekken zijn. De cursus is bedoeld om meer plezier te krijgen in het beleven van de prachtige natuur en het landschap in de Kempen.

De cursus wordt gegeven door 5 IVN-afdelingen en de thema-avonden zullen daarom in Bergeijk, Cranendonck, Valkenswaard en Veldhoven gegeven worden. Ook de excursies gaan naar verschillende natuurgebieden in De Kempen.

De thema's die aan de orde komen zijn:

* beken, beekdalen en vogels

* vennen, amfibieën

* bermen, slootkanten en (bloem)planten

* heide, heidebeheer, stuifduinen en insecten

* bossen, bomen en herfstverschijnselen

* natuur en cultuur, een stukje geschiedenis van het landschap door de eeuwen heen.

De natuurgidsen zullen niet alleen iets vertellen over flora, fauna en landschappen, maar ook over het ontstaan en de geschiedenis van verschillende natuurgebieden in de regio.

De cursus bestaat uit een voorjaars- en een najaarscursus van elk 3 thema-avonden en 3 excursies. Eventueel kan gekozen worden voor alleen een voorjaars- of najaarscursus.

De 5 regionale IVN-afdelingen zijn: IVN Bergeijk-Eersel, IVN Cranendonck, IVN Kempenland West, IVN Valkenswaard Waalre en IVN Veldhoven Eindhoven Vessem.

Data:             2 en 6 april, 14 en 18 mei, 18 en 22 juni, 17 en 21 september, 1  en 5 oktober,  5 en 9 november 2019.

Cursusgeld: € 60,00 voor IVN-leden en € 80,00 voor niet IVN-leden.

Alle informatie over deze cursus kunt u ook vinden op de website van het IVN: www.ivn.nl/veldhoveneindhovenvessem. U U kunt zich via deze website opgeven voor de cursus.