Cranendonck
Kind & Natuur
Op
zaterdag23feb201918:30

Speuren in het donker

Voor de derde keer organiseert de Wandelwerkgroep van IVN Cranendonck `Speuren in het donker`. Op zaterdag 23 februari  zijn kinderen van 4 tot 13 jaar welkom met hun (groot)ouders in de tuin en het gebouw van het IVN om op zoek te gaan naar nachtdieren.  Waxinelichtjes wijzen je de weg. Je ontdekt dan hoe dieren in het donker hun weg kunnen vinden. Je hoort de uilen roepen. Er zijn everzwijnen, dassen en konijnen. Je kunt naar de sterren kijken of door de nachtkijkers. Je kunt bij het vuur of binnen weer lekker warm worden als je het koud krijgt. Er is warme chocomel voor de kinderen en koffie of thee voor de grote mensen. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven.

Er kan gestart worden tussen 18.30 en 19.30. Kom niet allemaal precies om 18.00 uur, je hebt immers een uur de tijd om te starten en dan krijgen we geen opstoppingen. De kosten zijn 2 euro per kind en 1 euro voor de volwassenen (incl. consumptie). Aanmelden kan per mail: andre.nel@hetnet.nl of telefoon 0495 – 592276. Opgeven:  naam, aantal kinderen en aantal volwassenen, voornaam kinderen en hun leeftijd. Wacht niet te lang met aanmelden, we zijn aan een maximum gebonden.  Vorig jaar hadden we een wachtlijst: laat even weten als je wel hebt aangemeld maar niet kunt komen; dan hebben anderen ook nog een kans.

Het IVN vind je in Maarheeze aan de Hoge Weg 1a, ingang vanaf de Kerkstraat bij de kerk. Parkeren kan in de Kerkstraat en de Vinnen. Fietsen in het fietsenhok naast de kerk. Er mogen geen auto’s en fietsen op de toegangsweg of het terrein van het IVN worden geplaatst i.v.m. de bereikbaarheid en veiligheid. Zorg voor warme kleren. Een zaklamp is handig.

Tot ziens bij “Speuren in het donker”.

Algemene informatie

donderdag 17 januari 2019 - 16:00