Cranendonck
Bloemen & Planten
Op
dinsdag29jan201920:00

List en Bedrog in de Natuur

De natuur vormt voor velen een bron van inspiratie. Er is altijd wat te zien, te horen, te beleven. Elk seizoen weer anders, maar altijd boeiend en op een eigen manier mooi.

Als je wat verder kijkt blijkt de natuur echter ook een ware “slangenkuil” te zijn, waarin hevig strijd wordt geleverd. Een strijd om het (voort-)bestaan.

Aan de kost komen, vijanden ontlopen en een partner bemachtigen, daar gaat het om. Een grote mond en uitgebreid darmstelsel, snel uit de voeten kunnen en passionele paringsdrift zijn daarbij niet toereikend.

Om echt te overleven is een groot aantal uiteenlopende talenten en vaardigheden ontwikkeld. Sommige organismen zijn daarbij een “open boek”, andere bedienen zich van slinkse en sluwe methodes.

Camouflage, imponeren en afschrikken, op het verkeerde been zetten en misleiden, geraffineerde verleidingstechnieken en botweg bedriegen. Ook in de ons direct omringende natuur kom je dat allemaal tegen. De lezing probeert een indruk te geven van deze trucen-doos van list en bedrog.

Voor deze door Rinie Kerstens gegeven lezing zijn alle belangstellenden zijn welkom, er is geen entree.

Locatie IVN Cranendonck Hoge weg 1a 6026 RW Maarheeze.

Graag aanmelden bij:

mariaalders05@gmail.com

tel: 0495-591973

 

Algemene informatie

donderdag 4 oktober 2018 - 12:00